TURNAROUND

Tijdens een turnaround, ook wel bekend als onderhoudsstop of shutdown, wordt een fabriek, plant of productielijn volledig stilgelegd om bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Behalve een verlies aan productie, zijn er ook veiligheidsrisico’s verbonden aan een Turnaround. Eén van die risico’s is het vrijkomen van schadelijke gassen. Om dit risico vroegtijdig te kunnen signaleren kiezen turnaround contractors van industriële plants de Radius BZ1 – Area monitor.

Detecteren van gassen in een gebied + Draagbare gasdetectie voor werknemers + Live Monitoren van (on)veilige gebieden= Op tijd detecteren van risico’s met gassen bij een turnaround!
DE DRIE BELANGRIJKSTE VOORDELEN VAN DE RADIUS AREA MONITOR VOOR EEN TURNAROUND ZIJN

De Radius BZ1 heeft een batterijduur van zeven dagen (168 uur), wat betekent dat er minder mensen nodig zijn om de batterijen van het instrument te vervangen en op te laden. Met minder mensen die werkzones betreden, hierdoor wordt ook het aantal vereiste werk vergunningen verminderd.

  • Detecteert tot wel 7 gassen tegelijk, 15 verschillende sensoren mogelijk inclusief PID
  • Langste operationele werktijd in de markt met een run-time van 7 dagen (168uur)
  • Alarmen van 108dB op 1 meter, zelf hoorbaar in de slechte omstandigheden
  • Grootste display in de markt zeer makkelijk afleesbaar van veilige afstand
  • Aanpasbare alarm berichten zoals ‘VENTILEREN’ of ‘EVACUEREN’

Radius BZ1 is zeer eenvoudig in te stellen, waardoor het een uitstekende keuze is voor shutdown projecten met strakke tijd schema’s. De unieke SafeCore module zorgt voor grote flexibiliteit, minder down-time en verbetering van de veiligheid door LENS-wireless connectiviteit.

LENS Wireless maakt automatisch verbinding met elke andere monitor binnen het zelfde netwerk. Zodra één detector alarmeert, wordt dit alarm direct geëscaleerd naar de andere monitor binnen het netwerk. Hierdoor kunnen werknemers onmiddellijk waarnemen waar het gevaar is en zijn zij eerder in staat zichzelf en collega’s in veiligheid te brengen.

VRAAG ADVIES AAN VOOR HET GEBRUIK VAN RADIUS AREA MONITOR VOOR EEN TURNAROUND

    Welke periode heeft u de producten nodig?


    product categorieën