Formaldehyde

gassen-algemeen
Wat zijn de gevaren van formaldehyde?

Formaldehyde is een giftig gas dat veelvuldig wordt gebruikt in diverse industrieën en kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen bij blootstelling.

Hoe weet u of u bent blootgesteld?

Een van de meest voorkomende symptomen van blootstelling aan formaldehyde is irritatie van de luchtwegen, wat zich kan uiten in hoesten, keelpijn en ademhalingsproblemen. Daarnaast kunnen sommige mensen allergisch zijn voor formaldehyde, wat kan leiden tot huidirritatie, jeuk en andere allergische symptomen.

Formaldehyde dampen kunnen ook de ogen irriteren, wat kan resulteren in tranende ogen, roodheid en een branderig gevoel. Het is essentieel om voorzorgsmaatregelen te nemen om contact met de ogen te vermijden.

Een van de meest zorgwekkende aspecten van formaldehyde is het verband met ernstige gezondheidseffecten op lange termijn. Langdurige blootstelling aan hoge niveaus van formaldehyde is in verband gebracht met een verhoogd risico op bepaalde vormen van kanker, waaronder neus- en keelkanker.

Bovendien kan formaldehyde ook het centrale zenuwstelsel aantasten, wat kan leiden tot neurologische symptomen zoals hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid.

Wat moet u doen als u bent blootgesteld aan teveel Formaldehyde?
 1. Verlaat de blootstellingsbron: Als je vermoedt dat je bent blootgesteld aan formaldehyde, verlaat dan onmiddellijk de omgeving waarin de stof aanwezig is. Ga naar een goed geventileerde ruimte met frisse lucht.

 2. Zoek medische hulp: Als je ernstige symptomen ervaart, zoals moeite met ademhalen, duizeligheid, misselijkheid, of als je je zorgen maakt over de blootstelling, zoek dan onmiddellijk medische hulp in.

 3. Contacteer een vergiftigingscentrum: Als je niet zeker weet wat je moet doen, neem dan contact op met een vergiftigingscentrum of een medische professional voor advies over de juiste stappen om te nemen.

 4. Spoelen van huid en ogen: Als formaldehyde op je huid is gemorst, spoel het dan onmiddellijk af met veel water. Als het in je ogen is gekomen, spoel je ogen dan gedurende minstens 15 minuten met zacht stromend water en zoek onmiddellijk medische hulp.

 5. Blijf kalm: Probeer rustig te blijven terwijl je wacht op medische hulp. Vermijd overmatige inspanning, aangezien dit de opname van formaldehyde in je systeem kan verhogen.

Koop bij Hatech uw gas voor kalibraties en bumptests
DE JUISTE GASDETECTIE VOOR formaldehyde

Er zijn vele soorten sensoren die worden gebruikt in de gasdetectie. De keuze van uw sensor hangt af van de volgende factoren:

 • Het gas wat u wilt meten.
 • De concentratie gas die u verwacht aan te treffen.
 • Wilt u een draagbare of een vaste detector gebruiken?
 • De aanwezigheid van andere gassen die de sensor mogelijk beïnvloeden.

Deze systemen kunnen brandbare en giftige gassen meten, melden hun aanwezigheid en activeren alarmen of apparatuur. Formaldehyde is een giftig gas dat veelvuldig wordt gebruikt in diverse industrieën en brengt specifieke uitdagingen met zich mee voor detectie. Het is een gas dat gemakkelijk in veel materialen wordt geabsorbeerd, wat de nauwkeurigheid van de formaldehyde-detectoren kan beïnvloeden.

 • Draagbare detectoren;
  Worden ingezet als persoonlijke bescherming (op de man) en kunnen worden gebruikt bij overige veiligheidsdoeleinden die een draagbare monitor vereisen.
 • Vast opgestelde detectie;
  Zijn effectief omdat deze kunnen worden aangesloten op ventilatie systemen.
 • Controle panelen;
  Meten en rapporteren de aanwezigheid van gevaarlijke concentraties chloor. Daarnaast worden de alarmen en overige betrokken detectie door deze panelen geactiveerd.
product categorieën