Kalibratiegas

Iedere gasdetector die u gebruikt heeft risico’s van disfunctioneren, dit kan het gevolg zijn van factoren zoals normale slijtage, veroudering of blootstelling aan gassen en dampen. Het is niet altijd zichtbaar of de gasdetector die u gebruikt goed functioneert of defect is. Daarom adviseert Hatech Gasdetectie om minimaal één keer per jaar uw gasdetectievloot te kalibreren.

Hatech Gasdetectie is gespecialiseerd in kalibratiegas

Hatech Gasdetectie  is een totaalleverancier op het gebied van gasdetectie. Ook als het gaat om kalibratiegassen (ijkgas) biedt Hatech een complete lijn kalibratiegascilinders aan voor het kalibreren van gasdetectie instrumenten. Onze gasmengsels in de kalibratiegascilinders zijn gecertificeerd en gravimetrisch geproduceerd, waarbij NIST-traceerbare gewichten worden gebruikt. Het batchnummer en de nominale waarde van de gascomponenten in volume, percentage in massa, PPM of volume wordt op de cilinder alsmede het certificaat gespecificeerd. 

Het is van essentieel belang dat uw gasdetectie toestellen worden gecontroleerd met ijkgas. Dit om er zeker van te zijn dat uw gasmeters correct functioneren, dit om de veiligheid van u en/of uw medewerkers te waarborgen tijdens de werkzaamheden. U kunt met deze kalibratiegascilinders zelfstandig kalibreren, justeren en bumptesten. Hatech Gasdetectie biedt u ook de mogelijkheid om advies op maat te krijgen op basis van uw toepassing.

Beschikbare cilinders kalibratiegas:  

Hatech Gasdetectie heeft een zeer ruim aanbod aan flessen en ventielen en kan meer dan 300 verschillende (mix)gassen snel en voordelig leveren. Het kalibratiegas wordt in niet-hervulbare lichtgewicht aluminium flessen geleverd.  De flessen hebben verschillende inhoudsmogelijkheden variërend van 12 gasliter tot en met 110 gasliter. U kunt ook meerdere flessen tegelijk bestellen voor verschillende typen gas.

Recyclebare cilinders

Hatech Gasdetectie levert zijn kalibratiegassen in kleine, lichte en recyclebare wegwerpcilinders. Bumptesten, functionele controles en kalibraties kunnen eenvoudig in de werkplaats of op locatie worden uitgevoerd. U kunt deze cilinders eenvoudig zelf afvoeren aan de hand van onze simpele instructies. Ook biedt Hatech Gasdetectie de mogelijkheid om de cilinders kosteloos voor u af te voeren na gebruik.

Beschikbare accessoires voor kalibratiegas

Hatech Gasdetectie biedt allerlei accessoires aan die u helpen bij het kalibratie proces. Deze accessoires helpen u bij het kalibreren zelf en om de veiligheid van het proces te waarborgen.
Zorg op het moment dat u wilt gaan kalibreren dat u beschikt over het juiste gas en de benodigde accessoires zoals; ventielen, slangen en kalibratie kapjes.

Vraag hieronder kalibratiegas aan

  Diverse beschikbare accessoires bij kalibratiegas:
  Regulatoren

  Vanzelfsprekend heeft Hatech Gasdetectie ook voor iedere fles de juiste afsluiter in het assortiment. Hierbij kunt u kiezen uit een vaste flow regulator (verkrijgbaar van 0,1 l/m tot aan 3,0 l/m), een demand flow regulator en een trigger regulator. Druk voor meer informatie over de regulatoren op de producten hieronder.

   Koppelslangen

  Ook aan koppelslangen is gedacht. Voor corrosieve (reactieve) gassen is het vereist om Teflon slangen te gebruiken voor kalibratie en controle, omdat anders de slang zelf wordt aangetast en de gasconcentratie, aangekomen in het toestel, mogelijk niet meer correct is. Voor andere gasmengsels wordt de standaard Tygon-slang aangeleverd.

   

  Draagkoffers

  Bij sommige instrumenten is het nodig om met meerdere ijkgasflessen te werken. Om de flessen netjes op te bergen en gemakkelijk mee te kunnen nemen levert Hatech Gasdetectie verschillende draagkoffers. Deze bieden plek aan één, twee of drie ijkgasflessen. Ook diverse gasdetectie toestellen levert Hatech gasdetectie een complete kit die bestaat uit een draagkoffer die ruimte biedt aan zowel het instrument als de ijkgasfles en overige benodigdheden

  Neem voor koppelslangen en draagkoffers direct contact op met Hatech Gasdetectie: tel:  +31 (0)162 510 004 mail: info@hatechgas.com

  Uitbesteden van kalibratie

  Hatech Gasdetectie biedt ook de mogelijkheid om de kalibratie uit te besteden. De gecertificeerde service engineers van Hatech Gasdetectie kunnen het volledige onderhoud en service bij u op de werkplek verzorgen. Er is ook een mogelijkheid om naar ons toe te komen. De kalibratie wordt tegen een vast tarief uitgevoerd waardoor u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Na de kalibratie ontvangt u een certificaat waarmee u kan aantonen dat uw apparaat naar behoren is onderhouden.

  productcategorieën