Hatech via Linkedin Hatech via YouTube

T +31 (0)162 510 004
E info@hatechgas.com

nl
T +31 (0)162 510 004 E info@hatechgas.com
  • Home
  • REALTIME MELDINGEN VOOR GASGEVAREN, PANIEK EN MAN-DOWN SITUATIES

REALTIME MELDINGEN VOOR GASGEVAREN, PANIEK EN MAN-DOWN SITUATIES

Heeft u de juiste informatie om beslissingen te nemen?

Live data via LENS Wireless uit uw multigasmeter helpt u om het juiste besluit te nemen als het gaat om de veiligheid van uw team. U bent werkzaam bij de brandweer of u maakt onderdeel uit van een noodhulp team. Dan kan het regelmatig voorkomen dat u wordt geconfronteerd met gas gerelateerde risico’s. Terwijl u de focus legt op eventuele hulpverlening, kan de juiste gasdetector een zeer belangrijke factor zijn om de veiligheid van u en uw omgeving te waarborgen. 

Als u een melding ontvangt kan het een groot voordeel zijn als u bij aankomst de situatie onmiddellijk kunt evalueren. Daarbij kan voortdurende monitoring een essentiële ondersteuning zijn voor de veiligheid van alle betrokkenen. Of u nu reageert op bijvoorbeeld een oproep van koolmonoxide of inspectie en onderzoek uitvoert; de juiste gasdetector is het instrument dat uw leven of dat van burgers in de nabije omgeving kan redden.

Vrijblijvend een demonstratie van de voordelen van LENS Wireless?
Schrijf u direct in via het formulier onderaan deze pagina.

 

DE KRACHT VAN DE VERBONDEN WERKNEMER

LENS Wireless is de eerste gasdetectie-oplossing waarmee persoonlijke monitoren en gebiedsmonitors de gasmetingen en alarmen met elkaar kunnen delen. Als door een gasgevaar, man-down of panieksituatie een alarm wordt getriggerd, worden alle deelnemers in de verbonden groep onmiddellijk op de hoogte gebracht van het gevaar. U ziet direct welk teamlid het betreft. Als iedere seconde er toe kan doen, kunt u vertrouwen op hulp van collega’s in de buurt, in plaats van een controlekamer of een callcenter op honderden kilometers afstand.

De live bewakingssoftware (iNet Now) biedt realtime sms- en e-mailmeldingen voor gasgevaren, paniek en man-down situaties, zodat u op een kaart kunt zien wat er gebeurt en kunt reageren op incidenten wanneer deze zich voordoen. Met iNet Now kunt u erop vertrouwen dat uw teamleden zichtbaar zijn.

 

TOTALE ZICHTBAARHEID = MEER EFFICIËNTIE

Als bevelvoerder en/of Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) heeft u de beschikking over realtime metingen en alarmen op uw eigen monitor in een veilige omgeving. Vanaf uw pc, laptop, tablet of telefoon kunt u deze realtime raadplegen en vervolgens een weloverwogen beslissing nemen. Hiermee kunt u eventueel onnodige paniek of zelfs evacuaties voorkomen. Alle benodigde gegevens zijn voor u direct inzichtelijk, zonder tussenkomst van derden. 

Het grote voordeel van LENS Wireless is het feit dat u als bevelvoerder tijdens een gasgevaar realtime en exact weet waar uw teamleden zich bevinden. U ziet direct waar uw collega’s in het risicogebied mogelijk aan worden blootgesteld. Paniek- en man-down alarmen worden automatisch doorgegeven aan de bevelvoerder als een teamlid niet meer reageert.

Het kan zijn dat het gasgevaar niet alleen een risico is voor uw team, maar ook voor de directe omgeving die mogelijk aan het gevaar wordt blootgesteld. Dit is vooral van toepassing als er sprake is van mogelijk explosieve en/of giftige gassen in het risicogebied. LENS Wireless biedt u als AGS de mogelijkheid om passende veiligheidsmaatregelen te nemen. Dankzij deze complete informatie heeft u realtime zicht op gevaren die zich tot op kilometers afstand voordoen, zodat u adequaat kunt reageren wanneer gasmetingen in de omgeving gevaarlijke niveaus naderen. U kunt de status van teamleden in het veld controleren zonder hen te belasten of af te leiden met ingewikkelde handelingen tijdens een calamiteit.

Verbeter de rapportage van uw calamiteiten door de beschikbare gegevens realtime te verwerken, in plaats van deze pas dagen of weken later op te volgen. U heeft de beschikking over een logboek waarin u kunt terugzien welke gevaren zich in het veld hebben voorgedaan. Vervolgens kunnen de gegevens eenvoudig worden geëxporteerd voor rapportage en een eventuele follow-up. De beschikbare informatie van de teamleden en de aanwezige gasdetectoren bevat onder andere de duur van alarmen, blootstelling aan gas, het tijdstip, de locatie en de gehanteerde alarmwaarden.

 

VRIJBLIJVENDE PRODUCTDEMONTRATIE

Hatech biedt u de mogelijkheid om geheel vrijblijvend een demonstratie bij te wonen van LENS Wireless producten, zoals de Ventis Pro multi-gas detector en de Radius BZ1 Area Monitor. U kunt zich via onderstaande formulier direct aanmelden als u interesse heeft in deze productdemonstratie.  

    Ik ga akkoord met het gebruik van bovenstaande persoonsgegevens met als doel om contact op te nemen.

    Hatech

    Phone +31 (0)162 510 004 | Info info@hatechgas.com | Sales sales@hatechgas.com | Service service@hatechgas.com
    Hatech Gasdetectietechniek BV | Brasem 51 | 4941 SE | Raamsdonksveer | The Netherlands