laatste-nieuws

Nieuwe Remote sensor voor de XgardIQ

Als antwoord op de industriewijde trend richting verhoogde werknemersveiligheid en het terug brengen van uitvaltijd tijdens onderhoud, heeft Crowcon een remote sensor ontwikkeld voor de XgardIQ vastopgestelde detector en transmitter.

De remote sensor kan geplaatst worden op een plaats waar de kans op lekken het hoogst is zoals pijpleidingen, tanks en opslag locaties. Tegelijkertijd wordt de XgardIQ, met zijn display en drukknoppen besturing, geïnstalleerd op een gemakkelijk te bereiken en veilig te benaderen locatie, tot op wel 15 meter afstand.

“Werknemers worden blootgesteld aan een groter dan normaal risico als er routinematig onderhoud wordt gepleegd op lastig te bereiken locaties” zegt Fiona Macrae, Marketing Manager van Crowcon. “We hebben een oplossing ontwikkeld welke helpt het risico te minimaliseren en gelijktijdig de hoge onderhoudsuitvaltijd te verlagen”

De XgardIQ kan op verschillende plaatsen op de site gebruikt worden. De XgardIQ is geschikt voor sensormodules welke een verscheidenheid aan gassen detecteren zoals explosieve en giftige gassen en zuurstof. De XgardIQ configureert automatisch het juiste type gas, meetbereik, unit en alarm niveau, welke opgeslagen staan in de Smart Sensor Module. Daardoor is training van operators voor het gebruik van verschillende detectoren niet langer noodzakelijk. Samen met de simpele functionaliteit, zoals de drukknoppen bediening, waarschuwingsberichten en een gemakkelijk te navigeren menu, helpt de XgardIQ de trainingsnoodzaak te minimaliseren.

De XgardIQ levert sowieso al aanzienlijke voordelen omtrent veiligheid in vergelijk met conventionele gasdetectoren. Normaal gesproken is het bij conventionele detectoren nodig om de behuizing open te schroeven om de gasdetector te kalibreren. Bij de XgardIQ is dit niet het geval, aangezien de sensor modules simpel en snel uitgewisseld kunnen worden zonder een warmwerkvergunning, al dan niet ter vervanging van een oude sensor, of om de sensor naar een veilige locatie te brengen om deze te kalibreren. Het niet nodig hebben van een warmwerkvergunning bespaart uren, of zelfs dagen in vertraging van het werk.

Deze innovatieve eigenschappen van de XgardIQ vergemakkelijken ook het inbedrijfstellen, aangezien de detector geïnstalleerd kan worden zonder een sensormodule (beschermd tegen de elementen met een dummy module). Voor-gekalibreerde sensor modules kunnen dan direct voordat de inbedrijfstelling begint geleverd worden, vaak maanden nadat de detector geïnstalleerd is. De intelligente gasdetector configureert daarna automatisch het juiste type gas, meetbereik, unit en alarm niveau. Dit beschermt niet alleen de sensoren tegen beschadigingen, maar zorgt ook voor de maximale service levensduur van de verbruikssensoren zoals galvanische of elektrochemische sensoren.

De XgardIQ en Remote sensor optie zijn per direct beschikbaar. U kunt contact opnemen met Hatech via info@hatechgas.com,
+31 (0)162510004 of met uw Hatech vertegenwoordiger voor een vrijblijvende demonstratie.