laatste-nieuws

Waterstofperoxide tijdens COVID-19

Waterstofperoxide wondermiddel bij ontsmetting, maar is het ook gevaarlijk?Waterstofperoxide met tijdens COVID-19

Sinds de uitbraak van COVID-19 hanteren bijna alle bedrijven aangepaste maatregelen, al dan niet volgens de richtlijnen van het RIVM. Schoonmaken, ontsmetten of desinfecteren; allemaal termen die voorlopig veelvuldig terug zullen blijven komen in het bedrijfsleven. Voornamelijk in de vleesverwerkingsindustrie, waar sinds COVID-19 de maatregelen nóg extra zijn aangescherpt, wordt waterstofperoxide zeer veelvuldig gebruikt in verband met de hygiëne. 

Desinfectie is een belangrijk hulpmiddel om te beschermen tegen verdere verspreiding van virussen. Een veel gebruikt middel bij het ontsmetten van de werkomgeving is waterstofperoxide (H2O2). Met waterstofperoxide doodt u (vrijwel) alle bacteriën en zo bent u er zeker van dat u in een veilige en volledig gedesinfecteerde omgeving kunt werken. Maar, wat weet u eigenlijk allemaal over waterstofperoxide? Hatech Gasdetectie informeert en adviseert u graag zo compleet mogelijk.

H2O2 meten tijden CoronaDe feiten over waterstofperoxide:

    • Waterstofperoxide staat ook bekend als zuurstofwater; een anorganische verbinding van waterstof en zuurstof met als scheikundige formule H2O2.
    • Waterstofperoxide wordt het meest gebruikt als ontsmettingsmiddel, opgelost in water. Het middel is ter bestrijding van bacteriën, gisten, schimmels en virussen.
    • Tevens staat waterstofperoxide ook bekend als desinfectiemiddel in de tandheelkunde. 
    • Waterstofperoxide is een kleurloze oplossing met typerende geur.
    • H2O2 is een reactieve oplossing welke gasgevaarlijke risico’s met zich meebrengt bij onjuiste toepassing. 

Dat waterstofperoxide ook gasgevaarlijk is, heeft voornamelijk te maken met de damp die vrijkomt als het middel niet helemaal correct wordt gebruikt. De stof is een sterk oxidatiemiddel en reageert heftig met brandbare en reducerende stoffen, met kans op brand en explosie. Daarnaast tast waterstofperoxide vele organische stoffen aan en kan de conclusie worden getrokken dat er genoeg redenen zijn om strenge voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals de aanschaf van de juiste gasdetectie apparatuur. Hatech Gasdetectie kan u volledig ontzien in deze voorzorgsmaatregelen en heeft een compleet pakket voor u samengesteld waarmee u de bijkomende risico’s omtrent waterstofperoxide kunt ondervangen.

Brochure Kitagawa gasmeetbuisjes en AP-20 pomp

Beknopte handleiding Kitagawa AP-20 pomp

Complete handleiding Kitagawa AP-20 pomp

U kunt vrijblijvend contact opnemen via onze website, info@hatechgas.com of 0162-510004. Wij informeren en adviseren u graag zo compleet mogelijk met een passende en scherpe aanbieding.