laatste-nieuws

NIEUW! Radius BZ1 Area Monitor van INDSCI

NIEUW! INDSCI Radius Area MonitorRadiusBZ1

Na maanden van intensief onderzoek naar de nieuwste technologieën en vergaande gesprekken met klanten presenteert Industrial Scientific in samenwerking met Hatech met trots de nieuwe Area Monitor: Radius BZ1, de nieuwe standaard op het gebied van gebied gasdetectie.

Industrial Scientific heeft het weer voor elkaar en brengt opnieuw een product op de markt van uitstekende kwaliteit. De Ventis Pro was al een Game Changer (welke uitermate positief ontvangen werd door de markt) maar de combinatie met de Radius BZ1 maakt het helemaal een winnend team.

De Radius BZ1 is een area monitor welke bedoeld is om gassen in een gebied te meten wanneer er werkzaamheden plaats vinden (bijvoorbeeld bij Shutdown Events of saneringswerken. Bij eventuele calamiteiten worden werknemers middels een luid en duidelijk audio/visueel alarm gewaarschuwd.

Voordelen van de Radius BZ1:
• Detecteert tot op zeven gassen;
• Een batterijduur van meer dan 168 uur (zeven dagen). Langer dan welke area monitor dan ook!
• De intrinsiek veilige externe oplader kan de batterijduur tot op één maand verlengen;
• Ultra-duidelijke blauwe en rode alarmen;
• Geluidsalarm van 108 dB bij 1 meter, welke ook in omgevingen met veel achtergrondgeluid te horen is;
• Zeer groot en duidelijk display;
• Intuïtieve tekst gebaseerde navigatie en configuratie;
• Aanpasbare alarm actie berichten zoals “EVACUEER” of “VENTILEER”;
• Het vooraf ingestelde LENS™ draadloos netwerk heeft geen setup of extra infrastructuur nodig;
• Het toestel is geschikt voor iedere weersomstandigheid en meet in 360 graden;
• DualSense® Technology verhoogd de veiligheid van de mensen door twee sensoren te gebruiken om hetzelfde gas te meten;
• Geschikt voor iNet® en het DSX™ Docking Station.

Met het optionele LENS Wireless is het zeer gemakkelijk om de toestellen onderling (of met de Ventis Pro) te verbinden. Zet het toestel aan en ze zijn meteen verbonden! U krijgt automatisch de waardes real-time van alle verbonden instrumenten in het netwerk, zodat u sneller kunt reageren in noodsituaties. Dit is slechts een klein deel van wat LENS Wireless te bieden heeft, in de nabije toekomst zullen er vele uniek producten komen.

Alle kritische componenten zoals sensoren, software, pomp en draadloze onderdelen zijn geplaatst in de gepatenteerde SafeCore™ Module. De Intelligente sensoren zijn naar beneden geplaatst zodat de weersomstandigheden de meetwaardes niet kunnen beïnvloeden en u minder valse alarmen krijgt. De module kan uiterst gemakkelijk verwijderd worden voor service en onderhoud.

De basis van de Radius BZ1 is gemaakt van duurzaam, weer-resistent plastic. Het toestel heeft tevens een zeer duidelijk ingebouwd audio/visueel alarm en de grote batterij zorgt voor een lange gebruiksduur. De handig geplaatste hendel en het uitgebalanceerde gewicht maakt de Radius BZ1 zeer gemakkelijk verplaatsbaar

Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om uw area monitors werkend te houden in het veld! De Radius BZ1 is per direct beschikbaar. U kunt contact opnemen met Hatech via info@hatechgas.com, +31 (0)162510004 of met uw Hatech vertegenwoordiger voor een vrijblijvende demonstratie.

Klik voor meer informatie op deze link: Radius BZ1