laatste-nieuws

NIEUW! Kitagawa Dimethylsulfide (DMS)

Kitagawa lanceert een nieuw gasdetectiebuisje voor Dimethylsulfide (DMS)

004

Hatech presenteert met trots het nieuwe Kitagawa gasdetectiebuisje voor Dimethylsulfide (DMS).  Dimethylsulfide is een organische zwavelverbinding met de molecuulformule (CH3)2S. Het is de eenvoudigste vertegenwoordiger van de stofklasse thio-ethers. Dimethylsulfide is een kleurloze tot lichtgele vloeistof met een typerende geur (walgingwekkend). DMS is zeer giftig en heeft een Nederlandse grenswaarde van slechts 12 ppm.

In de industrie wordt dimethylsulfide ingezet in de petrochemie om de vorming van cokes en koolstofmonoxide te controleren. Eveneens wordt het gebruikt in de staalindustrie, waar het dient om stofdeeltjes af te vangen. Het is een grondstof voor de productie van dimethylsulfoxide, een belangrijk oplosmiddel, dat door oxidatie van dimethylsulfide verkregen wordt.

Schadelijke effecten kunnen zijn:

  • Irriterend op de ogen, huid en luchtwegen
  • Schade aan zenuwstelsel met als gevolg bewustzijnsverlaging
  • Blijvende schade aan lever en schildklier
  • Eczeem
  • Overlijden

Het nieuwe buisje heeft als partnummer 250S met een meetbereik van 0,21-100 ppm. Bij 1 pompslag (meetbereik 1-40 ppm) geldt een sampletijd van slechts 3 minuten, veel sneller dan vergelijkbare merken. Daarnaast heeft 250S ook geen voorzetbuis nodig. Ook de verkleuring is zeer duidelijk met een verkleuring van paars naar licht geel. Onder de condities van een absolute vochtigheid van meer dan 3mg/l zal zwavelwaterstof de uitlezing niet beïnvloedden. Ook propaan is niet kruisgevoelig zolang de propaan concentratie onder de 8000 ppm blijft.

Meer (technische) informatie kunt u vinden in de datasheet

250SU is per direct leverbaar. Mocht u interesse hebben in een product demonstratie, neemt u dan gerust contact op met Hatech.

Kitagawa (Japan) ontwikkeld en produceert al meer dan 70 jaar gasdetectiebuisjes. Marktleider op dit gebied, zijn de buisjes van Kitagawa de meest verkochte, betrouwbare, nauwkeurige en snelste buisjes ter wereld. Toepassingsgebieden zijn (petro)chemie, giftige gassen in zeecontainers, laboratoria, waterzuiveringen, etc. Hatech is al meer dan 20 jaar Exclusief Kitagawa distributeur en de grootste van Europa.