laatste-nieuws

NIEUW! Kitagawa Diesel

Kitagawa lanceert een nieuw gasdetectiebuisje voor Dieseldampen

004

Hatech presenteert met trots het nieuwe Kitagawa gasdetectiebuisje voor dieseldampen. Dieselmotoren worden gebruikt in de scheepvaart, treinen, wegtransport (vrachtwagens) en voor personenauto’s. Ook graafmachines, shovels en tractoren zijn uitgerust met dieselmotoren en verbruiken dus diesel.

Net als bij benzine zijn er ook verschillende vormen van diesel, afhankelijk van onder andere cetaangetal, viscositeit en herkomst. Gangbare diesel (onder andere voor het weg- en landbouwverkeer) is dieselolie met een cetaangetal van rond de 50.

In de scheepvaart wordt diesel met lager cetaangetal gebruikt. Omdat scheepsdiesels over het algemeen bij lagere toerentallen en hogere compressies werken, is de ontbrandingsvertraging, die bij een lager cetaangetal hoort, geen bezwaar. De kwaliteit van diesel wordt in de scheepvaart aangegeven met HFO (Heavy Fuel Oil) of MDO (Marine Diesel Oil).

Hoewel diesel dus veelvuldig gebruikt is en er veel bekend is over de schadelijke effecten van dieseluitlaatgassen weten veel mensen niet dat ook de damp van diesel zelf schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Schadelijke effecten kunnen zijn:

  • Eczeem
  • Functiestoornissen van de lever en nieren
  • Mogelijk kankerverwekkend

Het nieuwe buisje heeft als partnummer 251U met een meetbereik van 0,5-30 ppm. Bij 2 pompslagen (meetbereik 1-30 ppm) geldt een sampletijd van slechts 3 minuten. Daarnaast kan 251U ook gebruikt worden voor het meten van Jet fuel en Kerosine. Het buisje is niet kruisgevoelig voor Methaan, Aceton, Alcoholen, Benzeen, Tolueen, Styreen, Xyleen, Ammoniak, Zoutzuur, Zwavelwaterstof, Zwaveldioxide of Kooldioxide.

Meer (technische) informatie kunt u vinden in de datasheet

251U is per direct leverbaar. Mocht u interesse hebben in een product demonstratie, neemt u dan gerust contact op met Hatech.

 

Kitagawa (Japan) ontwikkeld en produceert al meer dan 70 jaar gasdetectiebuisjes. Marktleider op dit gebied, zijn de buisjes van Kitagawa de meest verkochte, betrouwbare, nauwkeurige en snelste buisjes ter wereld. Toepassingsgebieden zijn (petro)chemie, giftige gassen in zeecontainers, laboratoria, waterzuiveringen, etc. Hatech is al meer dan 20 jaar Exclusief Kitagawa distributeur en de grootste van Europa.