laatste-nieuws

NIEUW! Falco PID detector

NIEUW! De ION Science – Falco vastopgestelde PID-detector

Falco

 

ION Science presenteert met trots hun nieuwste vastopgestelde PID detector: De Falco.

De Falco PID detector is ontwikkeld voor het continue meten van vluchtige organische componenten (VOC’s). Voor een nog hogere betrouwbaarheid maakt de Falco gebruik van de unieke Typhoon technology, welke condensatie in de sensor tot een minimum beperkt. Samen met de Ex d en IP65 certificering maakt dit de Falco uitstekend geschikt voor het gebruik in extreme omstandigheden.

 

 

Ion Science Managing Director, Duncan Johns:
De Falco zet een nieuwe benchmark in vastopgestelde VOC detectie in gevaarlijke omgevingen en verhoogt de veiligheid van werknemers die aan mogelijke VOC’s blootgesteld worden. De Typhoon technology is ontwikkeld op basis van de feedback die we van onze klanten gekregen hebben waarbij vergelijkbare monitoren faalde in extreme omstandigheden. Ons R&D team heeft ontdekt dat er condensatie in de sensor optreed als de omgevingslucht snel wisselt van koud naar warm. Dat beïnvloed sterk de prestaties van de PID detector. De Typhoon technology is ontworpen om met deze fluctuaties om te gaan. Samen met de gepatenteerde Fence Electrode Technology kunnen we oprecht zeggen dat de Falco de meest robuuste, nauwkeurige en betrouwbare PID detector ter wereld is.”

De Falco met een 10,6 eV lamp heeft verder een drie-kleuren indicator scherm, 4-20mA, RS485 Modbus en relais uitgangen en vier verschillende mogelijke meetbereiken.

De Falco is vanaf halverwege Mei leverbaar.