laatste-nieuws

ION Science lanceert nieuwe Tiger XT PID meters

ION Science heeft een nieuwe reeks draagbaHatech u dealer voor ION Science producten.re VOC-detectoren gelanceerd. Deze zijn bekend als de Tiger XT, die gebruikers betere prestaties en duurzaamheid biedt!

 

De nieuwe reeks detectoren behoudt alle markt leidende voordelen van de voorgaande Tiger-reeks en bestaat uit drie modellen: het instapmodel Tiger XTL draagbare VOC-gasdetector; de Tiger XT draagbare VOC-detector en de Tiger XT Select benzeen specifieke detector.

Elk Tiger XT-product heeft een vochtbestendig, anti-besmettingsontwerp en een externe halfgeleidende thermoplastische elastomeer buitenvorm, waardoor deze intrinsiek veilig is.

Het energiebeheer is ook verbeterd in de nieuwe Tiger XT-instrumenten, die zijn voorzien van een push-to-release-knop voor de oplaadbare batterij. Hierdoor is een veilige en eenvoudig te bedienen verbinding mogelijk. De oplader, die aan de muur kan worden gemonteerd, laadt de li-ion batterij op in ongeveer 8 uur. Deze batterijduur is goed is voor maximaal 24 uur bij normaal gebruik.

 

“Onze instrumenten worden vaak gebruikt in de meest uitdagende omstandigheden; deel uitmaken van de essentiële toolkit voor milieu-, gezondheids- en veiligheidspersoneel.”

“Daarom zijn we voortdurend op zoek naar manieren om de duurzaamheid van onze VOC-detectoren te verbeteren. De nieuwe Tiger XT handheld-serie is onze sterkste tot nu toe.”

Duncan Johns, algemeen directeur.

Toonaangevende PID-sensortechnologie

Elk Tiger XT-model beschikt over de wereldwijd toonaangevende MiniPID-sensortechnologie. Dit is van cruciaal belang voor de prestaties van de instrumenten en biedt een snelle respons, extreem lage detectieniveaus en een uitzonderlijk breed meetbereik.

In combinatie betekenen de geavanceerde functies van de MiniPID 2-sensoren dat de Tiger XT gassen kan detecteren op niveaus van slechts 1 ppb, met metingen tot 20.000 ppm; het breedste assortiment van alle VOC-detectoren die momenteel op de markt zijn.

Elliot Rosher, Global Sales Manager, vat de voordelen van de nieuwe Tiger XT-reeks samen: “De eisen van onze klanten zijn eenvoudig; ze willen een grote gevoeligheid, maar met een breed meetbereik. Daarnaast willen ze wel betrouwbare, stabiele metingen kunnen uitvoeren zonder effecten van temperatuur of vochtigheid. Belangrijk is dat ze willen dat hun instrumenten extra sterk zijn, dus we denken dat men heel blij zal zijn met de nieuwe Tiger XT-reeks.”

Geavanceerde technologie voor het detecteren van totale aromaten of benzeen

De nieuwe Tiger XT Select (XTS) maakt gebruik van de ION Science 10.0 eV-lamp om Total Aromatic Compounds (TAC’s) zoals benzeen, tolueen en xyleen te detecteren tot concentraties van slechts 1 ppb. Het instrument wordt geleverd met een pakket benzeen voorfilterbuizen, waarmee selectief benzeen kan worden gedetecteerd. Dit specificatievermogen voor benzeen is een groot voordeel, gezien de toxiciteit en bijbehorende voorschriften die van toepassing zijn op benzeen, samen met de complexiteit en kosten van alternatieve benzeen-specifieke meettechnieken.

Om benzeen te meten, bevestigen gebruikers eenvoudig een voorfilterbuis aan de Tiger XTS, die andere VOC’s verwijdert, zodat benzeen geïsoleerd kan worden gedetecteerd. Tijdens het meetproces geeft de Tiger XTS real-time gegevens weer. Het kan ook gemiddelde metingen leveren voor automatische vergelijking met STEL’s van 15 minuten en TWA’s van 8 uur. Om de veiligheid van werknemers en de operators van de Tiger XTS te beschermen, kan het apparaat visuele, akoestische en trilalarmen geven. De Tiger XTS kan ook worden gebruikt in een standaard VOS-detectiemodus zonder gebruik van een benzeen voorfilterbuis.

Als de nieuwste generatie van ION Science’s toonaangevende VOS-detectoren vertegenwoordigt de Tiger XT-reeks de toonaangevende gasdetectietechnologie; waardoor gebruikers het personeel kunnen beschermen en de milieuprestaties kunnen verbeteren.

Kijk welke Tiger XT het beste geschikt is voor uw toepassing in onderstaande product vergelijking:
Ion Science Tiger XT line

Klik op onderstaande link om direct naar de gewenste product pagina te gaan:

Uiteraard is het mogelijk om u door Hatech Gasdetectie vrijblijvend te laten adviseren. Neemt u hiervoor contact op met ons team via info@hatechgas.com of telefonisch via 0162-510004.