laatste-nieuws

Ion Science introduceert ARA!

ARA Ion ScienceARA gasmonitoren van Ion Science

Persoonlijke, draagbare gasmonitoren waarschuwen werknemers voor blootstelling aan (giftige) gassen en geven onmiddellijk alarm bij het ontstaan van een mogelijk veiligheidsrisico. In deze lijn heeft fabrikant Ion Science onlangs de gebruiksvriendelijke ARA gasdetector op de markt gebracht. Deze single gas meter is ideaal voor werknemers in petrochemische fabrieken of aannemers op locatie en is beschikbaar voor het meten van de volgende gassen:
 Waterstofsulfide (H2S)
 Koolmonoxide (CO)
 Zuurstof (O2)

 Zwaveldioxide (SO2)

Deze onderhoudsvrije wegwerpinstrumenten hebben een standaard levensduur van ongeveer twee jaar. De opties voor koolmonoxide (CO) en waterstofsulfide (H2S) zijn tevens verkrijgbaar met een mogelijkheid tot een “slaapstand” van de detector. Met deze optie kunt u de detector voor bepaalde tijd uitschakelen, indien deze tijdelijk niet wordt gebruikt. Tijdens deze slaapstand wordt de looptijd van de detector als het ware gepauzeerd, zodat dit niet ten koste gaat van de levensduur. Hiermee kunt u de detectoren blijven gebruiken tot een looptijd van maximaal drie jaar.

Een bijkomend voordeel van de ARA gasdetector is de aftelfunctie voor de resterende levensduur, die gebruikers helpt bij het plannen van toekomstige projecten en het afsluiten van de locatie.
De zelftestfunctie van ARA test de audio-, visuele en trilalarmen, waardoor gebruikers erop kunnen vertrouwen dat ze in veilige handen zijn. De zelftest is eenvoudig uit te voeren met een enkele druk op de knop en met door de gebruiker in te stellen herinneringen, verzekert de zelftest gebruikers ervan dat hun apparaat in veilige staat verkeert. Tot slot kan de ARA gasdetector worden aangesloten op pc-software via de ARA IR-link. Indien gewenst kunt u hiermee bumptest- en kalibratieherinneringen instellen, alsmede zijn hier de instellingen voor de lage- en hoge alarmen inzichtelijk.