laatste-nieuws

Gasdetectie in de scheepvaart

Hatech Gasdetectie, uw partner in de scheepvaart.

In de scheepvaart en offshore faciliteiten, zoals olieplatforms, is het veiligheidsniveau hoger dan gemiddeld. Dit heeft te maken met de speciale omstandigheden op het open water (kanaal, rivier of zee). In de meeste gevallen kunnen medewerkers bij een gasongeval niet snel genoeg wegkomen en ook directe hulp van buitenaf kan langer dan gewenst op zich laten wachten. Naast de vele risico’s die een gasgevaar met zich meebrengt, heeft men ook te maken met secundaire gevaren zoals paniek en beperkte bewegingsruimte. Ook deze gevaarbronnen wegen mee in uw keuze voor het ideale gasdetectie systeem, waarbij Hatech u graag van kundig advies voorziet die aansluit bij uw behoeften.

De keuze van uw gasdetectie systeem zal uiteraard ook sterk afhankelijk zijn van het type schip, de lading, de te beveiligen ruimte(n) en de bijbehorende risico’s. Zo zal bijvoorbeeld een binnenvaartschip of een chemicaliëntanker een heel ander detectieplan nodig hebben dan een containerschip. Bovendien is het van belang om uw gasdetectie dusdanig af te stemmen dat uw bemanning, de eventuele passagiers en de vitale technische functies van het schip op geen enkele manier in gevaar komen. Voor ieder afzonderlijk schip kan Hatech een plan op maat verzorgen en u op deskundige wijze adviseren.

Gasdetectie aanschaffen is één ding, maar het periodiek onderhoud van uw apparatuur is minstens net zo belangrijk. De servicemonteurs van Hatech Gasdetectie staan voor u klaar om ervoor te zorgen dat uw gasdetectie naar behoren wordt onderhouden. Ook als het apparatuur van verschillende leveranciers betreft, kunnen wij u hierbij van dienst zijn. Als gebruiker of eigenaar van de installatie hoeft u nooit meer met verschillende leveranciers contact te onderhouden. Hatech Gasdetectie kan u op deze manier volledig ontzorgen, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. Inspecties, reparaties en certificeringen vinden plaats volgens de normen en voorschriften die wettelijk worden voorgeschreven voor de scheepvaart industrie. Hatech is een gecertificeerd servicecentrum voor onder andere de volgende grote leveranciers als het gaat om vast opgestelde gasdetectie;

Crowcon
– Oldham
– Detcon
– Syntronics

Uiteraard is het mogelijk om u door Hatech Gasdetectie vrijblijvend te laten adviseren. Neemt u hiervoor contact op met ons team via info@hatechgas.com of telefonisch via 0162-510004.