Area Monitorings: Radius BZ1 met afstand de beste area monitor op de markt

De ins & outs van real-time Area Monitorings.

Area monitor Radius BZ1

Area Monitors worden meestal gebruikt om een ​​buffer te creëren tussen werknemers en potentiële gasgevaren. Daarnaast kunnen deze ook dienen als een afbakening rond een gebied waar werk wordt uitgevoerd dat onveilige omstandigheden zou kunnen veroorzaken. Real-time gebiedsbewaking vereist dat instrumentgegevens continu worden verzameld, verwerkt en doorgegeven. Deze ononderbroken stroom van informatie zorgt altijd en overal voor realtime toegang tot gegevens vanaf een pc of mobiel apparaat. Bij gasdetectie is de mogelijkheid om te handelen in dreigende of noodsituaties de belangrijkste reden voor realtime monitoring van de omgeving. Realtime gegevensverzameling- en- verwerking zorgen voor directe meldingen of e-mailwaarschuwingen wanneer een area monitor bijvoorbeeld brandbaar gas in een gebied detecteert. Bovendien biedt real-time area monitoring informatie voor actuele rapporten die op elk gewenst moment kunnen worden opgevraagd of afgedrukt, wat de naleving van de veiligheid ten goede komt.

 

Wanneer moet u Area Monitoring gebruiken?Radius BZ1 nummer 1 in zijn klasse

Area Monitors worden vaak gebruikt voor de veiligheid van werknemers tijdens shutdown events, als onderdeel van onderhoudsprogramma’s of andere tijdelijke detectiezones waar vaste gasdetectie niet aanwezig is. Ze kunnen worden gebruikt voor toepassingen in besloten ruimtes, maar ook voor bewaking van omheiningen of hekwerken en kunnen gemakkelijk worden verplaatst wanneer situaties en werkomstandigheden veranderen. In veel scenario’s worden ze gebruikt als aanvulling op persoonlijke instrumenten voor gasdetectie.

 

Een Live Area Monitoring-oplossing opstellen

Stel je een deel van een industriële installatie voor met een bekend klein gaslek, dat niet kan worden herstelt tot de volgende turnaround. Area Monitors kunnen strategisch worden geplaatst om het gebied af te scheiden van waar het werk wordt uitgevoerd. Door continue bewaking en onmiddellijke kennisgeving kan veiligheidspersoneel adequaat reageren in het geval van een gas gerelateerd noodgeval.

De fabrikant kan aanbevelingen geven voor de juiste afstand tussen monitors om een ​​verbonden en effectieve veiligheidsgrens te creëren. Deze afstanden variëren afhankelijk van de omgeving, evenals de maximale afstand van de communicatie tussen de monitors. Bovendien moeten degenen die de monitors plaatsen het volgende overwegen:

  • De gassen die moeten worden gedetecteerd.
  • Het gedrag van deze gassen in vergelijking met natuurlijke lucht, naar aanleiding van de omstandigheden binnen of buiten.
  • Waar de arbeiders zijn.
  • Waar het potentiele gevaren is.
  • Wat de actuele winden zijn of hoe de luchtstroom eruit ziet.

 

Risico’s bewaken vanaf een afstand

De mogelijkheid om gevaarlijke gebieden vanaf elke locatie of elk aangesloten apparaat in realtime te bewaken, is van onschatbare waarde. Pijpleidingen, omheiningslijnen en  chemische lekkages zijn voorbeelden van ideale situaties voor realtime monitoring van de omgeving. Weten wat er op een gegeven moment gebeurt, verhoogt de reactietijden, maar helpt ook de reddingswerkers te weten waar ze mee te maken hebben voordat ze de gevaarlijke omgeving betreden.

 

Het gebruik van een cloud-gebaseerd monitoringplatform, dat is verbonden met draadloze area monitors, is de gemakkelijkste manier om real-time metingen van are monitors te bekijken. Cloud software is beschikbaar op elk apparaat, overal, op elk moment en biedt directe toegang tot live data. Met live monitoring software kunnen gebruikers:

  • Samenvattingen van de overzicht status van gebieden bekijken.
  • Een live-monitoringkaart bekijken.
  • Gedetailleerde en op een abonnement gebaseerde waarschuwingen (via sms of e-mail) ontvangen.

Realtime gebiedsbewaking zorgt voor een extra holistische kijk op de omgevingsomstandigheden met geavanceerde waarschuwingen en het vermogen om snel te reageren. Bovendien biedt de constante beschikbaarheid van gegevens medewerkers en werkgevers een beter inzicht in potentiële gevaren, waardoor het management beslissingen kan nemen die de werkveiligheid verbeteren.

 

Real-Time Area Monitoring van Industrial Scientific

 

De Radius® BZ1 area monitors van Industrial Scientific communiceren met de RGX Gateway, een intrinsiek veilig overdrachtspunt van realtime informatie. Gegevens worden van de instrumenten overgedragen via de RGX naar iNet® Now live bewakingssoftware met behulp van een mobiele, Wi-Fi of Ethernet-verbinding. iNet Now biedt real-time tekst- en e-mailwaarschuwingen voor gasgevaren, paniek en man-down situaties op een pc of mobiel apparaat, zodat veiligheidspersoneel incidenten kan zien en erop kan reageren wanneer ze zich voordoen. De volledige draadloze oplossing kan binnen enkele minuten worden opgezet zonder dat extra infrastructuur of IT-ondersteuning nodig is.

INDSCI iNet Now LensWireless

Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om uw area monitors werkend te houden in het veld! De Radius BZ1 is per direct beschikbaar. U kunt contact opnemen met Hatech via info@hatechgas.com, +31 (0)162510004 of met uw Hatech vertegenwoordiger voor een vrijblijvende demonstratie.

 

productcategorieën