Hatech via Linkedin Hatech via YouTube

T +31 (0)162 510 004
E info@hatechgas.com

nl
T +31 (0)162 510 004 E info@hatechgas.com
 • Home

Hatech zoekt servicemonteurs buitendienst!

Hatech uw partner in gasdetectie.Word jij onze nieuwe collega? Heb jij een passie voor meet- en regeltechniek en ben jij op zoek naar een afwisselende uitdaging als elektrotechnicus met veel vrijheid op de weg en zelfstandigheid, maar vind je het ook belangrijk om leuk contact met collega’s te hebben? Dan is deze vacature écht iets voor jou.

 

Wie zijn wij?

Hatech Gasdetectietechniek B.V. is opgericht in 1994 en is een gezond en groeiend bedrijf. Om deze reden zijn wij op zoek naar een nieuwe servicegerichte topper voor 40 uur per week. Wij leveren en onderhouden stationaire gasdetectie en draagbare meetapparatuur voor detectie van diverse giftige en brandbare gassen, voor zowel (persoonlijke) veiligheid als procesmetingen. Van parkeergarages tot een raffinaderij, en van bierbrouwerij tot aan een kerncentrale. Kortom, wij zijn op vele verschillende plekken te vinden. Wil je meer weten over onze producten? Bezoek dan www.hatechgas.com.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het verrichten van onderhoud en kalibratie aan stationaire en draagbare gasdetectoren, maar ook inbedrijfstellingen en het oplossen van storingen behoren tot jouw dagelijkse werkzaamheden. De ene dag zit je in de auto naar het Oosten van het land, de volgende dag rijd je met spoed voor een servicemelding naar de Randstad en een andere dag zit je een dag op kantoor gevestigd in Raamsdonksveer. Waar je ook bent, elke dag ga je samen met ons team de uitdaging aan om de klant te voorzien van een servicegerichte glimlach. Bij de ene detector wordt er alleen een lokaal alarm ingeschakeld, maar in een ander geval legt dit alarm een heel bedrijf stil. Daarom hoort prioriteiten stellen en strategisch plannen van afspraken ook bij deze uitdaging. Geen enkele dag is hetzelfde.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een uitdagende en afwisselende technische functie waarin je de meest uiteenlopende bedrijven bezoekt waar je jouw werkzaamheden verricht. Schroom niet om te solliciteren als je weinig kennis hebt van gasdetectie. Wij bieden volop mogelijkheden aan tot het volgen van interne en externe opleidingen/trainingen. Uiteraard zijn ook jouw nieuwe collega’s altijd bereikbaar om jou te helpen.

Je ontvangt een marktconform maandsalaris passend bij jouw kennis en ervaring. Hiernaast ontvang je op jaarbasis 25 vrije dagen en 8% vakantiegeld. Maar dat is nog niet alles! Om jouw functie goed te kunnen uitvoeren wordt aan jou een bedrijfsauto, bedrijfskleding, werktelefoon en een laptop ter beschikking gesteld. Dit alles in een gezellig, jong en dynamisch team met korte en directe lijnen.

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent in het bezit van een afgeronde MBO-opleiding techniek, zoals elektrotechniek, elektronica of werktuigbouwkunde.
 • Je denkt graag in oplossingen en je bent praktisch ingesteld.
 • Je hebt een passie voor meet- en regeltechniek en gasdetectiesystemen klinken voor jou als een uitdaging.
 • Je beschikt over minimaal rijbewijs B.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed en je kunt in het Engels ook prima communiceren zowel in woord als schrift.
 • Je hebt een gezonde drive om te leren en jezelf te ontwikkelen.


Enthousiast? Solliciteer nu direct!

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Dan komen wij graag in contact met jou. Solliciteer dan direct en stuur een e-mail naar randy@hatechgas.com met jouw CV en motivatie. Van ons krijg je altijd een reactie op je sollicitatie. Bij een positieve reactie word je zo spoedig mogelijk uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Wanneer er een match is vervolgen wij de procedure met een tweede gesprek om tot slot hopelijk tot een passend arbeidsovereenkomst te komen.

 

HATECH presenteert nieuwe bedrijfswagens

Sinds enkele weken rijden de buitendienst monteurs van Hatech rond in twee nieuwe servicebussen. Onze monteurs zijn enthousiast om in deze nieuwe aanwinsten onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn door heel Nederland. Dankzij de nieuwe bedrijfswagens zijn de monteurs logistiek gezien weer up-to-date en hebben zij meer werkruimte om materialen en gereedschap te vervoeren. Met ons gemotiveerde team, welke steeds verder wordt uitgebreid, probeert Hatech met dit passende vervoer steeds servicegerichter te werken.

Herkenbaar zoals je van ons gewend bent
Uiteraard hebben we weer gekozen voor de uitvoering in de Hatech huisstijlkleuren en zijn de logo’s van Hatech wederom op de twee nieuwe bussen te vinden. Er is gekozen voor een subtiele nette belettering met donkergrijze watermerken op de zwarte bussen, wat zorgt voor een zeer nette en mooie professionele uitstraling.

Van bedrijfswagen naar bedrijfsbussen
Naar jaren van rijplezier in de Opel Combo is er nu gekozen voor de overstap naar bedrijfsbussen. Door deze keuze heeft Hatech nu nog meer ruimte en flexibiliteit als het gaat om het vervoeren van haar producten. Door de nieuwe schonere diesel motoren en goede prestaties beperkt Hatech ook nog eens de belasting op het milieu.

ION Science lanceert nieuwe Tiger TX PID meters

ION Science heeft een nieuwe reeks draagbaHatech u dealer voor ION Science producten.re VOC-detectoren gelanceerd. Deze zijn bekend als de Tiger XT, die gebruikers betere prestaties en duurzaamheid biedt!

 

De nieuwe reeks detectoren behoudt alle markt leidende voordelen van de voorgaande Tiger-reeks en bestaat uit drie modellen: het instapmodel Tiger XTL draagbare VOC-gasdetector; de Tiger XT draagbare VOC-detector en de Tiger XT Select benzeen specifieke detector.

Elk Tiger XT-product heeft een vochtbestendig, anti-besmettingsontwerp en een externe halfgeleidende thermoplastische elastomeer buitenvorm, waardoor deze intrinsiek veilig is.

Het energiebeheer is ook verbeterd in de nieuwe Tiger XT-instrumenten, die zijn voorzien van een push-to-release-knop voor de oplaadbare batterij. Hierdoor is een veilige en eenvoudig te bedienen verbinding mogelijk. De oplader, die aan de muur kan worden gemonteerd, laadt de li-ion batterij op in ongeveer 8 uur. Deze batterijduur is goed is voor maximaal 24 uur bij normaal gebruik.

 

“Onze instrumenten worden vaak gebruikt in de meest uitdagende omstandigheden; deel uitmaken van de essentiële toolkit voor milieu-, gezondheids- en veiligheidspersoneel.”

“Daarom zijn we voortdurend op zoek naar manieren om de duurzaamheid van onze VOC-detectoren te verbeteren. De nieuwe Tiger XT handheld-serie is onze sterkste tot nu toe.”

Duncan Johns, algemeen directeur.

Toonaangevende PID-sensortechnologie

Elk Tiger XT-model beschikt over de wereldwijd toonaangevende MiniPID-sensortechnologie. Dit is van cruciaal belang voor de prestaties van de instrumenten en biedt een snelle respons, extreem lage detectieniveaus en een uitzonderlijk breed meetbereik.

In combinatie betekenen de geavanceerde functies van de MiniPID 2-sensoren dat de Tiger XT gassen kan detecteren op niveaus van slechts 1 ppb, met metingen tot 20.000 ppm; het breedste assortiment van alle VOC-detectoren die momenteel op de markt zijn.

Elliot Rosher, Global Sales Manager, vat de voordelen van de nieuwe Tiger XT-reeks samen: “De eisen van onze klanten zijn eenvoudig; ze willen een grote gevoeligheid, maar met een breed meetbereik. Daarnaast willen ze wel betrouwbare, stabiele metingen kunnen uitvoeren zonder effecten van temperatuur of vochtigheid. Belangrijk is dat ze willen dat hun instrumenten extra sterk zijn, dus we denken dat men heel blij zal zijn met de nieuwe Tiger XT-reeks.”

Geavanceerde technologie voor het detecteren van totale aromaten of benzeen

De nieuwe Tiger XT Select (XTS) maakt gebruik van de ION Science 10.0 eV-lamp om Total Aromatic Compounds (TAC’s) zoals benzeen, tolueen en xyleen te detecteren tot concentraties van slechts 1 ppb. Het instrument wordt geleverd met een pakket benzeen voorfilterbuizen, waarmee selectief benzeen kan worden gedetecteerd. Dit specificatievermogen voor benzeen is een groot voordeel, gezien de toxiciteit en bijbehorende voorschriften die van toepassing zijn op benzeen, samen met de complexiteit en kosten van alternatieve benzeen-specifieke meettechnieken.

Om benzeen te meten, bevestigen gebruikers eenvoudig een voorfilterbuis aan de Tiger XTS, die andere VOC’s verwijdert, zodat benzeen geïsoleerd kan worden gedetecteerd. Tijdens het meetproces geeft de Tiger XTS real-time gegevens weer. Het kan ook gemiddelde metingen leveren voor automatische vergelijking met STEL’s van 15 minuten en TWA’s van 8 uur. Om de veiligheid van werknemers en de operators van de Tiger XTS te beschermen, kan het apparaat visuele, akoestische en trilalarmen geven. De Tiger XTS kan ook worden gebruikt in een standaard VOS-detectiemodus zonder gebruik van een benzeen voorfilterbuis.

Als de nieuwste generatie van ION Science’s toonaangevende VOS-detectoren vertegenwoordigt de Tiger XT-reeks de toonaangevende gasdetectietechnologie; waardoor gebruikers het personeel kunnen beschermen en de milieuprestaties kunnen verbeteren.

Kijk welke Tiger XT het beste geschikt is voor uw toepassing in onderstaande product vergelijking:
Ion Science Tiger XT line

Klik op onderstaande link om direct naar de gewenste product pagina te gaan:

Uiteraard is het mogelijk om u door Hatech Gasdetectie vrijblijvend te laten adviseren. Neemt u hiervoor contact op met ons team via info@hatechgas.com of telefonisch via 0162-510004. 

Team Gorinchem klaar voor Roparun

Als trotse sponsor wensen wij Team Gorinchem heel veel succes!

Met trots presenteert Hatech Gasdetectie aan u:

Team Gorinchem staat dit jaar voor het eerst aan de start van de Roparun. Wel met een bak aan ervaring! Alle teamleden hebben namelijk al een of meerdere keren meegedaan aan de Roparun. Allemaal gaan we ons op een sportieve manier inzetten voor dit goede doel. In het Pinksterweekend van 4 tot 6 juni willen we dankzij de hulp van onze sponsoren en donateurs een mooi bedrag voor de Stichting Roparun naar de finish in Rotterdam brengen!

Team Gorinchem, zij zijn helemaal klaar voor de Roparun. Met Pinksteren staat het team voor het eerst aan de start van de Roparun. Zondag 22 mei hield het team een simulatietraining en die is heel goed verlopen. Het team legde een route van zo’n 60 kilometer af door de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Veel fietsers en wandelaars moedigden de lopers en fietsers onderweg aan en wensten hen succes. Dat was een mooi gebaar!

Het team vertrok vanaf Papland en eindigde daar ook met een vrolijke groepsfoto. Helemaal klaar voor de Roparun van 4 tot en met 6 juni. Op een sportieve manier zamelt Team Gorinchem dan geld in voor de Stichting Roparun.

Succesvol

Afgelopen maanden zetten de teamleden zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen. ‘We hebben contact opgenomen met bedrijven, maar we hielden ook succesvolle verkoopacties’, zeggen Niels den Ottelander en Bas van Andel, teamcaptains van Team 71. Zo werd dankzij de steun van Hatech Gasdetectietechniek het mogelijk om deel te nemen aan de Roparun in onze mooie team kleding!

 

Sportief

De teamleden van Team Gorinchem hebben zich naast de eigen trainingen ook voor andere sportactiviteiten ingezet. ‘We staken onze handen uit de mouwen tijdens de Vestingloop in maart. ‘De lopers voerden hand en spandiensten uit, maar ook andere teamleden zoals chauffeurs, ondersteuners van het basiskamp en de fietsers waren aanwezig’, zegt Niels. ’De organisatie beloonde de inzet van het team met een mooie financiële vergoeding, dus zo helpen we elkaar!’

Meer informatie

Meer informatie over Team Gorinchem is te vinden op www.team71.nl. Op de hoogte blijven van alle activiteiten? Volg dan Roparun Team Gorinchem op Facebook.

MPS-gassensor verandert de toekomst van LEL detectie

Crowcon past als eerste MPS-gassensor toe in stationaire gasdetector

Als distributeur van Crowcon Detection Instruments is Hatech Gasdetectie trots om bekend te kunnen maken dat Crowcon het eerste bedrijf is dat een MPS-gassensor gaat toepassen in stationaire gasdetectie. Om precies te zijn gaat Crowcon de MPS, of voluit: de Molecular Property Spectrometer, gebruiken in hun XGard Bright detector (zie onderstaande foto). Dit is een grote stap voorwaarts om risicogebieden nog beter te kunnen beveiligen waar brandbaar gas voor kan komen. De grootste voordelen aan deze MPS-gassensor zijn de stabiliteit, betrouwbaarheid nauwkeurigheid en reactiesnelheid van deze sensor. Bovendien is deze sensor onderhoudsvrij, omdat deze geen kalibratie- of bumptest nodig heeft om zonder problemen te blijven functioneren.

MPS de toekomst van LEL detectie

Welk concreet verschil maakt de XGard Bright met MPS-gassensor?


Tot voor kort was het detecteren van brandbaar gas simpelweg mogelijk met een traditionele gasdetector, waarbij u de keuze had tussen een pellistor- of een infraroodsensor (IR). U diende deze detector vervolgens te kalibreren op het specifieke gas wat u wilt detecteren, zoals bijvoorbeeld methaan (CH4) of pentaan (C5H12). Uiteraard zijn dit ook goede oplossingen, echter hebben deze wel wat aandachtspunten. U dient deze sensoren namelijk goed en regelmatig te onderhouden door middel van een bumptest en het kalibratie onderhoud. Daarnaast kunnen de sensoren beschadigd raken, gezien deze gevoelig zijn voor sensorvergiftiging. In sommige gevallen kunt u het treffen dat u de sensoren vaak moet vervangen, wat tijd en geld kost. Bovendien kunnen de IR-detectoren het licht ontvlambare waterstof (H2) niet detecteren, iets waar veel bedrijven wel mee te maken hebben.\

 

Het detecteren van meerdere gassen tegelijkertijd

Het is met MPS-sensoren mogelijk om meerdere ontvlambare gassen (en mixen) tegelijkertijd snel en accuraat te detecteren. De MPS-gassensor van de XGard Bright is nauwkeurig, wijkt niet af en heeft geen correctiefactor nodig. Op deze manier is de sensor compatibel om de gebruiker snel en duidelijk te laten weten of de werkomgeving nog veilig is. De sensor geeft aan of de huidige gemeten concentratie in de buurt komt van de laagste explosiegrens, ook wel Lower Explosive Limit of LEL waarde genoemd. Dit noemt men de ’True LEL-reading’. De MPS sensor rapporteert de True LEL-reading tussen de 0 en 100% voor vijftien verschillende gassen. Er is geen enkele sensortechnologie die meer mogelijkheden heeft dan de MPS-gassensor u kan bieden. Dit geeft u vele veiligheidsvoordelen voor uw werkomgeving.

MPS

De MPS-gassensor monitort zichzelf

De MPS-sensor in de XGard Bright heeft zoals gezegd geen last van onderhoudsproblemen, zoals verval, vergiftiging of afwijkingen. Bijkomend voordeel is dat deze sensor zelf-monitorend is, wat simpelweg inhoudt dat de detector zichzelf constant controleert. Op het moment dat er een probleem wordt geconstateerd, zal de detector automatisch een melding geven. De MPS-sensoren gaan minimaal 5 jaar mee en gedurende de gehele levensduur van de sensor hoeft u deze niet één keer te (laten) onderhouden, wat deze sensoren enorm gebruiksvriendelijk maakt. Dankzij de MPS-sensoren wordt uw werkomgeving vele malen veiliger, omdat uw medewerkers geen kalibraties meer hoeven uit te voeren aan de traditionele gasdetectoren in de risico-omgeving.

Tot slot licht Will Allum, productmanager stationair van Crowcon, graag nog toe;
‘Onze nieuwe Xgard Bright MPS-sensor biedt een zeer substantiële verbetering in brandbaar gasdetectie en in het beveiligen van mensen die werken waar brandbaar gas een risico is. De mogelijkheid van de MPS-technologie om meerdere gassen en mixen van deze gassen te detecteren op hetzelfde moment, vermindert het risico dat een gas niet wordt gedetecteerd, terwijl het snelle en duidelijke rapporteren de snelheid van de reactie verbetert.’

De MPS sensor voor de Xgard Bright is per direct beschikbaar, kijk voor meer informatie omtrent de X-gard Bright op de product pagina:

De  nieuwe X-gard Bright MPS is per direct beschikbaar. U kunt contact opnemen met Hatech via info@hatechgas.com, +31 (0)162510004 of met uw Hatech vertegenwoordiger voor een vrijblijvende demonstratie.

Ion Science introduceert ARA!

ARA Ion ScienceARA gasmonitoren van Ion Science

Persoonlijke, draagbare gasmonitoren waarschuwen werknemers voor blootstelling aan (giftige) gassen en geven onmiddellijk alarm bij het ontstaan van een mogelijk veiligheidsrisico. In deze lijn heeft fabrikant Ion Science onlangs de gebruiksvriendelijke ARA gasdetector op de markt gebracht. Deze single gas meter is ideaal voor werknemers in petrochemische fabrieken of aannemers op locatie en is beschikbaar voor het meten van de volgende gassen:
 Waterstofsulfide (H2S)
 Koolmonoxide (CO)
 Zuurstof (O2)

 Zwaveldioxide (SO2)

Deze onderhoudsvrije wegwerpinstrumenten hebben een standaard levensduur van ongeveer twee jaar. De opties voor koolmonoxide (CO) en waterstofsulfide (H2S) zijn tevens verkrijgbaar met een mogelijkheid tot een “slaapstand” van de detector. Met deze optie kunt u de detector voor bepaalde tijd uitschakelen, indien deze tijdelijk niet wordt gebruikt. Tijdens deze slaapstand wordt de looptijd van de detector als het ware gepauzeerd, zodat dit niet ten koste gaat van de levensduur. Hiermee kunt u de detectoren blijven gebruiken tot een looptijd van maximaal drie jaar.

Een bijkomend voordeel van de ARA gasdetector is de aftelfunctie voor de resterende levensduur, die gebruikers helpt bij het plannen van toekomstige projecten en het afsluiten van de locatie.
De zelftestfunctie van ARA test de audio-, visuele en trilalarmen, waardoor gebruikers erop kunnen vertrouwen dat ze in veilige handen zijn. De zelftest is eenvoudig uit te voeren met een enkele druk op de knop en met door de gebruiker in te stellen herinneringen, verzekert de zelftest gebruikers ervan dat hun apparaat in veilige staat verkeert. Tot slot kan de ARA gasdetector worden aangesloten op pc-software via de ARA IR-link. Indien gewenst kunt u hiermee bumptest- en kalibratieherinneringen instellen, alsmede zijn hier de instellingen voor de lage- en hoge alarmen inzichtelijk.

Nieuw: Kitagawa buis 121SE voor Fosfine

Kitagawa lanceert met trots één  nieuw type meetbuis voor Fosfine:

 • 121SE (10-1.400ppm), 10 meetbuisjes per doosje

Fosfine word veel gebruikt voor het bestrijden van ongedierte, zoals het voordeel hier onder.
Meer dan 70 procent van alle cashewnoten worden gefumigeerd met fosfine vlak voor ze verpakt worden. Dit heeft als doel om voorraad aantastende insecten de doden. Cashews worden vrijwel altijd verpakt in vacuüm plastic zakken in dozen. Door het vacuüm is het onmogelijk voor het gas om te ontsnappen uit de verpakking. Dit brengt een enorm risico met zich mee voor de mensen die deze verpakkingen nadien openmaken.

Gevaren van fosfine

Fosfine wordt in het lichaam opgenomen door het te inhaleren. De stof is kleurloos, reukloos en ontvlambaar. Fosfine is al dodelijk bij zeer kleine concentraties. De grenswaarde van fosfine is bijna overal in de wereld 0,1 ppm. Fosfine brengt grote gezondheidsgevaren met zich mee, zoals benauwdheid, duizeligheid, slaperigheid en zelfs hartritmestoornissen. Mensen die regelmatig aan fosfine worden blootgesteld, kunnen onder andere bronchitis en bloedarmoede ontwikkelen.

De 121SE buis is per direct beschikbaar. U kunt contact opnemen met Hatech via info@hatechgas.com, +31 (0)162510004 of met uw Hatech vertegenwoordiger voor een vrijblijvende demonstratie.

7 nieuwe sensoren voor Xgard Bright

Zeven nieuwe sensoren voor Xgard Bright die in juni 2020 wereldwijd worden gelanceerd

Nieuw Xgard BrightEind juni 2020 zal Crowcon zeven nieuwe sensoren, in PID-, IR- en elektrochemische formaten, uitbrengen voor gebruik met zijn Xgard Bright adresseerbare gasdetector met vaste kop.

De nieuwe toevoegingen brengen het aantal beschikbare Xgard Bright-sensoren op 15, met nog veel meer releases gepland.

Xgard Bright is de totaaloplossing voor de detectie van meerdere brandbare, giftige en zuurstofgassen en de veelzijdigheid ervan zal worden uitgebreid naarmate er meer sensoren worden vrijgegeven.

De innovatieve interne sensorkopconfiguratie van Xgard Bright is snel en gemakkelijk, waardoor de tijd onder gevaarlijke omstandigheden wordt verkort en het detectievermogen wordt gemaximaliseerd.

Eind juni 2020 zal Crowcon nieuwe gasconfiguraties vrijgeven voor gebruik met zijn vaste, adresseerbare Xgard Bright-gasdetector, waarmee de veelzijdigheid van de innovatieve one-stop-oplossingsdetector wordt uitgebreid voor een breed scala aan gasgevaren.

Xgard Bright easy useDe nieuwe sensoren zijn:

PID-sensor 0–1000 ppm voor isobutyleen in safe areas.
IR-sensoren voor methaan (0–100% LEL in gevaarlijke gebieden) en propaan (0–100% LEL in gevaarlijke gebieden).
Elektrochemische sensoren voor ammoniak (0–50ppm en 0–100ppm in veilige gebieden) en chloor (0–5ppm en 0–10ppm in safe areas).

Deze sensoren zijn een aanvulling op de nieuwe Xgard Bright-sensoren die slechts een paar maanden geleden zijn toegevoegd en hebben potentieel voor gebruik in verschillende nieuwe industriële sectoren en toepassingen. Het personeel van Crowcon is van mening dat de nieuwste serie sensoren bijzonder nuttig zal zijn in afvalwater, onderwijs, medisch, tunnels, eten en drinken en chemische fabrieken.

Zoals William Allum, Product Manager voor Crowcon, zegt:
‘Crowon’s Xgard Bright is een one-stop oplossing voor de detectie van brandbare, giftige en zuurstofgassen. We zijn verheugd deze nieuwe fase van gasversies voor de Xgard Bright aan te kondigen, aangezien deze sensoren waarschijnlijk zullen worden gebruikt in nieuwe toepassingen en industrieën. Na verloop van tijd zullen we nog meer sensoren vrijgeven, waardoor nog meer sectoren kunnen profiteren van deze flexibele en praktische detector. ”

De nieuwe sensoren voor gebruik met Xgard Bright zijn reeds beschikbaar vanaf eind juni 2020.

Kijk direct op de product pagina van de Crowcon Xgard Bright voor meer informatie

Waterstofperoxide tijdens COVID-19

Waterstofperoxide wondermiddel bij ontsmetting, maar is het ook gevaarlijk?Waterstofperoxide met tijdens COVID-19

Sinds de uitbraak van COVID-19 hanteren bijna alle bedrijven aangepaste maatregelen, al dan niet volgens de richtlijnen van het RIVM. Schoonmaken, ontsmetten of desinfecteren; allemaal termen die voorlopig veelvuldig terug zullen blijven komen in het bedrijfsleven. Voornamelijk in de vleesverwerkingsindustrie, waar sinds COVID-19 de maatregelen nóg extra zijn aangescherpt, wordt waterstofperoxide zeer veelvuldig gebruikt in verband met de hygiëne. 

Desinfectie is een belangrijk hulpmiddel om te beschermen tegen verdere verspreiding van virussen. Een veel gebruikt middel bij het ontsmetten van de werkomgeving is waterstofperoxide (H2O2). Met waterstofperoxide doodt u (vrijwel) alle bacteriën en zo bent u er zeker van dat u in een veilige en volledig gedesinfecteerde omgeving kunt werken. Maar, wat weet u eigenlijk allemaal over waterstofperoxide? Hatech Gasdetectie informeert en adviseert u graag zo compleet mogelijk.

H2O2 meten tijden CoronaDe feiten over waterstofperoxide:

  • Waterstofperoxide staat ook bekend als zuurstofwater; een anorganische verbinding van waterstof en zuurstof met als scheikundige formule H2O2.
  • Waterstofperoxide wordt het meest gebruikt als ontsmettingsmiddel, opgelost in water. Het middel is ter bestrijding van bacteriën, gisten, schimmels en virussen.
  • Tevens staat waterstofperoxide ook bekend als desinfectiemiddel in de tandheelkunde. 
  • Waterstofperoxide is een kleurloze oplossing met typerende geur.
  • H2O2 is een reactieve oplossing welke gasgevaarlijke risico’s met zich meebrengt bij onjuiste toepassing. 

Dat waterstofperoxide ook gasgevaarlijk is, heeft voornamelijk te maken met de damp die vrijkomt als het middel niet helemaal correct wordt gebruikt. De stof is een sterk oxidatiemiddel en reageert heftig met brandbare en reducerende stoffen, met kans op brand en explosie. Daarnaast tast waterstofperoxide vele organische stoffen aan en kan de conclusie worden getrokken dat er genoeg redenen zijn om strenge voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals de aanschaf van de juiste gasdetectie apparatuur. Hatech Gasdetectie kan u volledig ontzien in deze voorzorgsmaatregelen en heeft een compleet pakket voor u samengesteld waarmee u de bijkomende risico’s omtrent waterstofperoxide kunt ondervangen.

Brochure Kitagawa gasmeetbuisjes en AP-20 pomp

Beknopte handleiding Kitagawa AP-20 pomp

Complete handleiding Kitagawa AP-20 pomp

U kunt vrijblijvend contact opnemen via onze website, info@hatechgas.com of 0162-510004. Wij informeren en adviseren u graag zo compleet mogelijk met een passende en scherpe aanbieding.

Nieuwe sensoren voor Xgard Bright

Nieuw Xgard BrightCrowcon heeft vijf nieuwe gasconfiguraties uitgebracht voor de Xgard Bright gasdetector. Gebruikers kunnen nu pellistor-sensoren voor pentaan (0–100%), waterstof (0–100%) en LPG (0–100%) toevoegen aan hun gasdetectiesystemen. Er zijn ook twee IR-sensoren voor CO2 (0-5%) geïntroduceerd.

De Xgard Bright van Crowcon multifunctioneel platform voor detectie van meerdere brandbare, giftige gassen en zuurtsof. De uitbreiding van de configuraties voor de Xgard Bright wordt gedreven door industriële behoefte. ‘We hebben Xgard Bright ontwikkeld als antwoord op de vraag naar een middenprijsdetector, die meerdere gassen kan detecteren in verschillende omgevingen. Gezien het feit dat het belangrijk voor ons is om voordelen en functies te bieden die de ervaringen van operators voortdurend verbeteren en de blootstelling aan gevaren kan verminderen. Onze voortdurende ontwikkeling van sensoren maakt deel uit van het proces ‘, laat Crowcon weten.

Omdat Xgard Bright een zeer breed scala aan opties aanbiedt, zijn er geen extra systemen nodig en biedt Xgard Bright veel extra praktische voordelen. Dankzij de vierdraads adresseerbaarheid kunnen installateurs detectorkoppen in een loop monteren; dit vermindert de kosten voor bekabeling, installatietijd en arbeids aanzienlijk. Xgard Bright kan achteraf worden ingebouwd in bestaande installaties, maar ook in nieuwe installaties met communicatie.

Xgard Bright easy useHet is ongelooflijk eenvoudig te gebruiken, te kalibreren en te onderhouden. Dankzij een duidelijk OLED-scherm en externe sleutels voldoet het aan alle belangrijke branchevereisten en voldoet het aan de vastgestelde veiligheidsparameters.

Crowcon’s Xgard Bright is een totaaloplossing voor de detectie van brandbare, giftige gassen en zuurstof. Hatech Gasdetectie is verheugd om deze nieuwe ontwikkelingen omtrent de Xgard Bright aan te kondigen. In de toekomst zullen ook andere sensoren worden vrijgeven, waardoor nog meer sectoren kunnen profiteren van deze flexibele en praktische detector.

 

Welke gasmeter u ook kiest, u moet erop kunnen vertrouwen. Gasdetectie kan het verschil betekenen tussen leven en dood! Bij een gas ongeval moet u erop kunnen vertrouwen dat. U tijdig wordt gealarmeerd. Regelmatige controle van u gasdetector met gas is de enige manier om vast te stellen of uw detector goed reageert op de aanwezigheid van gas.
Kalibratie van uw gasdetector moet ongeacht welke detector dan ook minimaal één keer per jaar worden uitgevoerd.

Heeft u vragen over CO2 detectie of gasdetectie in het algemeen neem gerust contact op via 0162-510004 of via info@hatechgas.com

Statement Hatech Gas Detection regarding Corona virus (COVID-19)

Raamsdonksveer, March 11, 2020

Statement Hatech Gas Detection regarding Corona virus (COVID-19)

Dear valued Hatech-relation,

In connection with the current developments regarding the Corona virus, Hatech Gas Detection has decided with immediate effect to take appropriate measures. Given that safety and health are the most valued aspects running through our company, we absolutely follow all advice from RIVM, GGD and other specialists involved. This has the following consequences for the service that you are used to from Hatech Gas Detection, both at our location as at yourselves:

 • If possible, our employees will carry out the work from home.
 • For employees who do appear in the office, appropriate distance is asked between colleagues.
 • For our relations where service is planned at your location, these will be placed “on hold” until further notice. If this applies to you, Hatech will contact you to find another time for this.
 • For the time being, customers, suppliers and couriers are just welcome at Hatech Gas Detection on location, which is at the
  Brasem 51 in Raamsdonksveer (NL). We have set up a suitable reception area for this.
 • If you require service and maintenance for your measuring instrument(s), we encourage you to send them to our head office by courier if possible. In this way, we can currently provide you with the easiest and fastest service. You can do this using the following address details:

Hatech Gas Detection Technology B.V.
Attn. Service and Calibration
Brasem 51
4941 SE Raamsdonksveer
(The Netherlands)

For the time being, we have sufficient measuring instruments in stock, including in our rental fleet. If desired, we can assist you quickly. Keep in mind that new orders can be delayed. Of course we do our best to continue to provide the best possible service to everyone involved. Therefore, on behalf of the entire Hatech Gas Detection team, we hope for your understanding in this difficult situation.

For DUTCH please visit our dutch version

Kind regards,

Team Hatech Gas Detection

Download Statement Hatech Gas Detection regarding Corona virus (COVID-19) in PDF

Statement Hatech Gasdetectie omtrent Corona virus (COVID-19)

Raamsdonksveer, 12 maart 2020

Statement Hatech Gasdetectie omtrent Corona virus (COVID-19)


Geachte relatie,

In verband met de huidige ontwikkelingen omtrent het Corona virus heeft Hatech Gasdetectie met directe ingang besloten om passende maatregelen te treffen. Gezien veiligheid en gezondheid als rode draad door ons bedrijf lopen, volgen wij uiteraard alle advies op vanuit het RIVM, GGD en overige betrokken specialisten. Voor de service die u van Hatech  Gasdetectie gewend bent, zowel bij ons als bij u op locatie, heeft dit de volgende consequenties:

 • Indien mogelijk zullen onze werknemers vanuit huis de werkzaamheden uitvoeren.
 • Voor de werknemers die wel op kantoor verschijnen, wordt gepaste afstand gevraagd tussen collega’s.
 • Voor onze relaties waar service bij u op locatie gepland staat, worden deze tot nadere berichtgeving ‘on hold’ geplaatst. Indien dit voor u van toepassing is, zal Hatech contact opnemen om een ander moment hiervoor te vinden. 
 • Klanten, leveranciers en koeriers zijn vooralsnog gewoon welkom bij Hatech op locatie, te weten aan de
  Brasem 51 te Raamsdonksveer (NL). Wij hebben hier een passende ontvangstruimte voor ingericht. 
 • Mocht u service en onderhoud wensen aan uw meetinstrument(en), dan moedigen wij het aan om deze indien mogelijk per  koerier aan onze hoofdvestiging toe te sturen. Op deze manier kunnen wij u momenteel het gemakkelijkst en het snelst van dienst zijn. Dit kunt u doen middels de volgende adresgegevens:
  Hatech Gasdetectietechniek B.V.
  T.a.v. Service en Kalibratie
  Brasem 51
  4941 SE Raamsdonksveer
  (The Netherlands)

Vooralsnog hebben wij voldoende meetinstrumenten voorradig, ook in onze verhuurvloot. Indien gewenst kunnen wij hier snel mee assisteren. Houd er rekening mee dat nieuwe bestellingen wel enige vertraging kunnen oplopen. Uiteraard doen wij ons best om alle betrokkenen zo goed mogelijk van dienst te kunnen blijven zijn. Derhalve hopen wij, namens het gehele team van Hatech, op uw begrip in deze lastige situatie.

For ENGLISH please visit our english version

Met vriendelijke groet,

Team Hatech Gasdetectie

Download Statement Hatech Gasdetectie omtrent Corona virus (COVID-19) in PDF

 

Gas detection in shipping industries

Hatech Gasdetectie, uw partner in de scheepvaart.

In shipping and offshore facilities, such as oil platforms, the safety level is higher than average. This has to do with the special circumstances on the open water (canal, river or sea). In most cases, employees cannot get away quickly enough in the event of a gas accident and direct help from outside can also take longer than desired. Besides the many risks that a gas hazard brings on its own, there are also secondary dangers such as panic and limited space for movement. These sources of danger also count towards your choice for the ideal gas detection system, where Hatech is happy to provide you their expert advice that covers your needs as much as possible.

The choice of your gas detection system will of course also highly dependent on the type of ship, the cargo, the space(s) to be protected and the associated risks. For example, an bulk carrier or a chemical tanker will need a very different detection plan than a container vessel. In addition, it is important to coordinate your gas detection in such a way that your crew, any passengers and the vital technical functions of the ship are not compromised in any way. Hatech can provide a customized plan for each individual ship and advise you on a high expert level.

Purchasing gas detection is one thing, but the periodic maintenance of your equipment is just as important. The Hatech Gas Detection service technicians are ready to ensure that your gas detection is properly maintained. Even if it concerns equipment from different suppliers, we can assist you with this. As a user or owner of the installation, you never have to keep in touch with different suppliers. Hatech Gas Detection can completely assist you in this way, so you no longer have to look after it yourself. Inspection, calibration, repair and certification take place according to the standards and regulations that are officially prescribed for the shipping industry. Hatech is a certified service center for, among others, the following major suppliers when it comes to fixed gas detection;

– Crowcon
– Oldham
– Detcon
– Syntronics

It is of course possible to have Hatech Gas Detection advise you without obligation. For this, please contact our team via info@hatechgas.com or by phone via +31 162510004.

Gasdetectie in de scheepvaart

Hatech Gasdetectie, uw partner in de scheepvaart.

In de scheepvaart en offshore faciliteiten, zoals olieplatforms, is het veiligheidsniveau hoger dan gemiddeld. Dit heeft te maken met de speciale omstandigheden op het open water (kanaal, rivier of zee). In de meeste gevallen kunnen medewerkers bij een gasongeval niet snel genoeg wegkomen en ook directe hulp van buitenaf kan langer dan gewenst op zich laten wachten. Naast de vele risico’s die een gasgevaar met zich meebrengt, heeft men ook te maken met secundaire gevaren zoals paniek en beperkte bewegingsruimte. Ook deze gevaarbronnen wegen mee in uw keuze voor het ideale gasdetectie systeem, waarbij Hatech u graag van kundig advies voorziet die aansluit bij uw behoeften.

De keuze van uw gasdetectie systeem zal uiteraard ook sterk afhankelijk zijn van het type schip, de lading, de te beveiligen ruimte(n) en de bijbehorende risico’s. Zo zal bijvoorbeeld een binnenvaartschip of een chemicaliëntanker een heel ander detectieplan nodig hebben dan een containerschip. Bovendien is het van belang om uw gasdetectie dusdanig af te stemmen dat uw bemanning, de eventuele passagiers en de vitale technische functies van het schip op geen enkele manier in gevaar komen. Voor ieder afzonderlijk schip kan Hatech een plan op maat verzorgen en u op deskundige wijze adviseren.

Gasdetectie aanschaffen is één ding, maar het periodiek onderhoud van uw apparatuur is minstens net zo belangrijk. De servicemonteurs van Hatech Gasdetectie staan voor u klaar om ervoor te zorgen dat uw gasdetectie naar behoren wordt onderhouden. Ook als het apparatuur van verschillende leveranciers betreft, kunnen wij u hierbij van dienst zijn. Als gebruiker of eigenaar van de installatie hoeft u nooit meer met verschillende leveranciers contact te onderhouden. Hatech Gasdetectie kan u op deze manier volledig ontzorgen, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. Inspecties, reparaties en certificeringen vinden plaats volgens de normen en voorschriften die wettelijk worden voorgeschreven voor de scheepvaart industrie. Hatech is een gecertificeerd servicecentrum voor onder andere de volgende grote leveranciers als het gaat om vast opgestelde gasdetectie;

Crowcon
– Oldham
– Detcon
– Syntronics

Uiteraard is het mogelijk om u door Hatech Gasdetectie vrijblijvend te laten adviseren. Neemt u hiervoor contact op met ons team via info@hatechgas.com of telefonisch via 0162-510004. 

Fosfine (PH3) vergiftiging aan boord van schip

Schippers op Intensive Care na fosfine vergiftiging

NIEUWEGEIN – Een schippersechtpaar is deze week op de intensive care terecht gekomen nadat zij urenlang in contact zijn geweest met grote hoeveelheden giftig fosfine gas in het ruim van het schip. De brandweer heeft de man en vrouw woensdag in Nieuwegein van boord gehaald. Vooral de vrouw is er nog altijd slecht aan toe; zij wordt in coma gehouden.

Fosfine wordt in de zeevaart gebruikt om de lading tegen ratten en ander ongedierte te beschermen, daarom staat het ook wel bekend als rattengif. Omdat fosfine zwaarder is dan lucht, zakt het gas naar het onderste deel van het ruim. Omdat het bewuste schip van het echtpaar als laatste van alle schepen is geladen, hebben zij de lading gekregen waarin de hoogste concentratie fosfine aanwezig was. Vervolgens is het gas ook in de stuurhut terecht gekomen, met alle gevolgen van dien. In het ruim zou door de hulpdiensten een waarde van 15 ppm fosfine gemeten zijn, waar dit volgens de wettelijke grenswaarden in Nederland maximaal 0,2 ppm zou mogen zijn. Zeker dertien andere schepen zouden dezelfde lading hebben. Zij zijn reeds allemaal ingelicht en de bemanning is direct van boord gehaald.


Hoe giftig is fosfine en wat zijn de gevolgen?

Fosfine is een zeer giftig gas dat voor ongediertebestrijding wordt gebruikt in allerlei gesloten ruimtes. Het fosfine gas is kleurloos, geurloos, brandbaar en kan in vrij lage concentraties al dodelijk zijn. Fosfine wordt in het lichaam opgenomen door inademen. Als het gas vrijkomt, bereikt het zeer snel een concentratie in de lucht die zeer gevaarlijk is voor de gezondheid van mensen. Na inademen beginnen de klachten al snel met misselijkheid, braken en buikpijn. Vervolgens gaat dit over met effecten op het centrale zenuwstelsel, zoals hoofdpijn, duizeligheid en slaperigheid. Na enige tijd van blootstelling aan het gas kan ook bewusteloosheid optreden. Daling van de bloeddruk, hartkloppingen en hartritmestoornissen kunnen zich voordoen binnen 4 tot 6 uur na blootstelling. Daarnaast kunnen lever- en nierfunctiestoornissen optreden. Blootstelling aan lage concentraties fosfine kan al leiden tot zeer ernstige blijvende gezondheidsschade. De effecten op de ademhalingswegen beginnen met (sterke) irritatie van de bovenste luchtwegen, prikkelhoest, benauwdheid en pijn op de borst. Deze effecten kunnen bij een ernstige blootstelling leiden tot het ontstaan van longoedeem. Uiteindelijk kan langdurige blootstelling leiden tot een coma of zelfs de dood.


Hoe kunnen dergelijke ongelukken worden voorkomen?

Een dergelijk ongeluk had mogelijk kunnen worden voorkomen met behulp van de juiste gasdetectie. Hatech Gasdetectie kan voorzien in verschillende oplossingen als het gaat om de detectie van fosfine (PH3). Een single gas detector voor fosfine had de schippers tijdig gewaarschuwd, waarmee de gevolgen hadden kunnen worden beperkt of wellicht zelfs voorkomen. Graag verwijzen wij u door naar onze website, www.hatechgas.com voor het complete aanbod omtrent de detectie van fosfine. Ons team staat u uiteraard ook graag telefonisch te woord via 0162-510004.

CO2-sensor beschikbaar voor Radius BZ1 Area Monitor

Hatech Gasdetectie is verheugd om de beschikbaarheid van de koolstofdioxide (CO2)-sensor voor de CO2 nu ook voor Radius BZ1Radius BZ1 Area Monitor aan te kunnen kondigen. De Industrial Scientific Radius BZ1 Area Monitor is de meest robuuste, betrouwbare en veilige Area Monitor op de markt. Als het gaat om bescherming van werknemers tegen gevaarlijke gassen kunt u met een gerust hart vertrouwen op de Radius BZ1. Geen enkele andere Area Monitor beschermt uw werknemers in het veld langer en betrouwbaarder dan de Radius BZ1. Deze monitor kan tot 7 gassen tegelijkertijd detecteren en heeft nu, inclusief de nieuwe CO2-sensor, sensoropties voor in totaal 18 verschillende gassen. 

Ook kunt u met de Radius beroep doen op het unieke LENS-Wireless. Dit is de communicatie tussen toestellen, zoals Radius BZ1 en Ventis Pro, voor bijvoorbeeld alarm overdracht van toestellen naar toestel in de directe omgeving. Op deze manier heeft u de mogelijkheid om alarmmeldingen via e-mail en of sms te versturen in combinatie met het iNet Now dashboard voor live monitoring van collega’s tijdens calamiteiten. De Radius BZ1 is ideaal voor een breed scala aan toepassingen en sluit moeiteloos aan op uw behoeften rondom de veiligheid van uw werknemers.

CO2 nu ook voor Radius BZ1

 

Met de toevoeging van de CO2-sensor kan de Radius BZ1 nu ook worden ingezet in de voedsel- en drank industrie, commerciële teeltfaciliteiten en andere toepassingen die CO2-monitoring vereisen. De nieuwe CO2-sensor biedt een meetbereik van 0-5% met een resolutie van 0,01% volume. Informeert u gerust naar de mogelijkheden bij uw vaste contactpersoon bij Hatech, of neem contact op met ons kantoor voor vrijblijvende informatie. U kunt ons bereiken via info@hatechgas.com of bel met ons kantoor via 0162-510004.

 

Radius BZ1 direct inzetbaar, direct wireless connectie.

Grenswaarde koolmonoxide (CO) verlaagd

Per 21 augustus 2018 zijn door de overheid wederom enkele wettelijke grenswaarden van een aantal gassen aangepast. Dit naar aanleiding van de invoering van nieuwe EU-richtlijnen. Een van deze gassen, waarvan de grenswaarde is aangepast, betreft koolmonoxide (CO). De grenswaarde van koolmonoxide is bij TGG-8 aangepast van 28 mg/m³ naar 23 mg/m³. Dit betekent omgerekend dat deze grenswaarde is aangepast van 25ppm naar 20ppm.

Voornamelijk in de zeecontainer-branche en de besloten ruimten zal de aanpassing van deze grenswaarde leiden tot beheersmaatregelen die moeten worden getroffen. Het advies van Hatech is dan ook om passende maatregelen door te voeren bij uw bedrijf om te blijven voldoen aan deze wettelijke grenswaarde. Dit betekent ook dat onder andere de certificaten voor uw gasmeters moeten worden aangepast, indien u deze in eigen beheer heeft. Het is raadzaam om daarnaast ook uw medewerkers, voor welke van toepassing, per omgang te informeren over de wijziging. Maar belangrijker nog het wijzigen van de alarmwaarde van u gasdetectie met koolmonoxide sensoren

Mocht u werken met de databank grenswaarden van de SER, wijzen wij u graag op het feit dat deze nog niet up-to-date is wat betreft koolmonoxide.

Indien u verdere vragen heeft over de wijziging van de grenswaarde van koolmonoxide dan kunt u uiteraard contact opnemen met Hatech. Dit kunt u doen via 0162-510004 of info@hatechgas.com. Uiteraard kan uw vaste contactpersoon van Hatech u ook informeren.

Via onderstaande link vindt u de publicatie in de Staatscourant met de volledige lijst van wijzigingen van grenswaarden.

Staatscourant publicatie 13 juli 2018 wijziging grenswaarden

ION Science lanceert de FalcoTAC

De nieuwe FalcoTAC vast opgestelde VOC-monitor is uitgerust met een lamp van 10.0 eV voor een betrouwbare detectie van totale aromatische componenten (TAC). De FalcoTAC onderscheidt zich door onder andere probleemloos benzeen te detecteren in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid.

FalcoTACAl jarenlang werken Ion Science en Hatech nauw samen als partners als het gaat om de innovatie van PID-meters. Met gepaste trots mag Hatech aankondigen dat Ion Science reeds zijn innovatieve FalcoTAC vaste foto-ionisatiedetector (PID) met 10.0eV-lamp heeft gelanceerd. De FalcoTAC is speciaal ontwikkeld voor snelle en betrouwbare detectie van zeer giftige totale aromatische componenten (TAC’s). Een voorbeeld hiervan is benzeen, die de FalcoTAC moeiteloos kan meten in   omgevingen met hoge luchtvochtigheid. De FalcoTAC is ontworpen voor algehele veiligheid en de voortdurende bescherming van werknemers. Het toestel is wereldwijd inzetbaar in petrochemische en olie- en gastoepassingen. Het nieuwe Ion Science instrument biedt ook een unieke innovatieve technologie voor ongeëvenaarde nauwkeurigheid in condenserende atmosferen en extreme weersomstandigheden.

Aromatische chemische componenten, geproduceerd door olieraffinaderijen en petrochemische fabrieken, vormen de bouwstenen voor tal van belangrijke materialen. Voorbeelden hiervan zijn kleurstoffen, detergenten, oplosmiddelen, kleefstoffen, kunststoffen, synthetische rubbers en farmaceutische producten. De TAC’s, oftewel vluchtige organische componenten (VOC’s) die in deze omgevingen worden geproduceerd zijn zeer giftig. Voorbeelden hiervan zijn benzeen, tolueen en xyleen. Met behulp van het innovatieve ION Science 10.0eV-detectiesysteem biedt de nieuwe FalcoTAC VOC-monitor snelle reactietijden en de best mogelijke bescherming voor uw personeel. Dankzij de FalcoTAC wordt u vroegtijdig gewaarschuwd voor schadelijke blootstelling aan gevaarlijke VOC’s, inclusief benzeen.

De geavanceerde tyfoontechnologie van Ion Science voorkomt condensvorming op de sensor. Uiteraard krijgt u op deze manier veel minder snel foutieve meetwaarden en neemt Ion Science hiermee een voorsprong op concurrerende meetapparatuur. De FalcoTAC leent zich ideaal voor zware omstandigheden en natte buitenomgevingen, waardoor u voor uw werkzaamheden niet langer afhankelijk bent van weersomstandigheden.

FalcoTAC wordt bediend via een intuïtieve gebruikersinterface met OLED-display en vijf magnetische knoppen voor ultiem gebruiksgemak in alle werkomstandigheden. Deze knoppen zijn voorzien van referentieverlichting voor een optimale gebruikerservaring. Voor extra veiligheid en gebruiksgemak is de FalcoTAC uitgerust met een statusindicator die een continue status update geeft door middel van rode, gele of groene statusaanduidingen. Deze unieke functie maakt het toestel zeer duidelijk zichtbaar in zonlicht, waardoor controles vanaf een afstand eenvoudig kunnen worden uitgevoerd.

FalcoTAC PIDDe FalcoTAC maakt gebruik van een ongepompte monstername die minder vervuilingsproblemen oplevert dan een normaal gepompte systemen. Tevens is het toestel eenvoudiger wat betreft het reinigen en onderhouden van de PID-lamp. Gepompte modellen zijn beschikbaar voor toepassingen waarbij een monster moet worden genomen uit bijvoorbeeld een gesloten systeem of een besloten ruimte. De FalcoTAC 10.0eV is beschikbaar met een meetbereik van 0,01 – 50 delen per miljoen (ppm). De explosieveilige behuizing is gecertificeerd voor EX d IIC T4 II en de externe sensor van EX ib IIC T4 Gb II. De FalcoTAC is uitgerust met een analoge uitgang van 4 – 20 mA, twee relais en een RS485-uitgang. Het standaard meegeleverde Mobus-protocol maakt het mogelijk om het instrument op een netwerk aan te sluiten.

 

 

De FalcoTAC is eenvoudig te installeren en bedienen en is voorzien van een externe, intrinsiek veilige sensor voor snel en eenvoudig onderhoud. Het onderhouden en vervangen van de PID-lamp kan door Hatech worden verzorgd in een ATEX-omgeving zonder downtime.

Wenst u meer informatie over de FalcoTAC? Neemt u dan gerust contact op met ons team via info@hatechgas.comof 0162-510004. Uiteraard kunt u ook terecht bij uw vertegenwoordiger van Hatech.

Nieuw: Kitagawa Aceetaldehyde gasmeetbuisjes met laag bereik!

Kitagawa lanceert met trots een nieuwe gasmeetbuis met een laag meetbereik voor Aceetaldehyde:

– 133SC (1-30ppm), 10 meetbuisjes per doosje

Aceetaldehyde is een aldehyde dat gebruikt wordt als grondstof voor de synthese van verschillende chemische verbindingen, vooral van azijnzuur, 1-butanol en ethylacetaat. Het is een vluchtige, kleurloze, zeer licht ontvlambare vloeistof met een sterke fruitige geur. Naast de uitstoot van bedrijven die de stof produceren of gebruiken, is de verbranding en foto-oxidatie van koolwaterstoffen een bron van aceetaldehyde in het milieu.

Aceetaldehyde komt ook voor in voedingsproducten zoals rijp fruit en koffie.
Het is daarnaast een component van sigarettenrook.
Verder wordt aceetaldehyde ook nog met enige regelmaat gevonden in zeecontainers.

De grenswaarde vastgesteld door de SER in Nederland voor Aceetaldehyde is 20ppm.
Verder is de STEL vastgesteld op 50ppm.

De  nieuwe gasmeetbuis voor Aceetaldehyde 133SC zijn per direct beschikbaar. U kunt contact opnemen met Hatech via info@hatechgas.com, +31 (0)162510004 of met uw Hatech vertegenwoordiger voor een vrijblijvende demonstratie.

ION Science introduceert de GasClam 2 grondgas monitor

GasClam 2 -’s-werelds eerste continue boorgat gasmonitor

De GasClam is een uniek geïntegreerd gasbewakingssysteem dat ontwikkeld is voor het meten en dataloggen van onbedoeld ophopende grondgassen.

Alleen spotmetingen uitvoeren om grondgassen te kunnen analyseren kan leiden tot misleidende informatie. Een spotmeting biedt slechts een momentopname, maar zegt niets over de concentraties op lange termijn. Experts, welke grondgassen meten en risico inventarisaties uitvoeren, geven al langere tijd aan dat traditionele spotmetingen niet voldoende zijn. De noodzaak van meer data is de reden dat de GasClam ontwikkeld is.

De GasClam is de enige intrinsiek veilige boorgat monitor ter wereld. De GasClam kan niveaus van methaan (CH4), zuurstof (O2), koolstofdioxide (CO2), vluchtige organische stoffen (VOC) en waterstofsulfide (H2S) meten en registreren. Naast verschillende gassen meet de GasClam ook de luchtdruk van het boorgat en de barometrische luchtdruk en -temperatuur.
Als optie kan GasClam ook worden geconfigureerd om de diepte van het boorgat te meten.

Ion Science - GasClam

Samen geven deze gegevens een volledig beeld van wat er onder de grond gebeurt. Ook door te kijken naar de verschillende grond processen is te voorspellen hoe het in de toekomst zal veranderen. Het gebruik van GasClam biedt daarom meerdere financiële voordelen.
De eerste besparing komt van het verminderen van het aantal sitebezoeken door een veldingenieur.
De tweede besparing komt door het verminderen van de totale lengte van bewakingsprogramma’s omdat sneller kan worden voldaan aan wetgevingsgegevensvereisten.
De derde en grootste besparing wordt bereikt door het aanbieden van geschikte oplossingen, op basis van volledige en robuuste gegevens.
U hoeft hierdoor geen beroep meer te doen op eerdere over ontwikkelde opties.

Na het succes van de GasClam zijn we verheugd om de komst van de GasClam 2 aan te kondigen. Met alle functies van de originele GasClam heeft het nieuwe instrument verschillende nieuwe functies, zoals een detectiesysteem wat voorkomt dat de GasClam wordt beschadigd door water wat door het boorgat omhoog komt. Er is ook een optie om meer flexibiliteit te bieden voor langdurige implementaties.

Toepassingen zijn onder meer:Hatech - Ion Sience GasClam 2

 • Brownfield-locatieonderzoek
 • Stortplaats grensbewaking en controle
 • Schaliegas en steenkoollagen methaan extractie gas monitoring
 • Dampintrusie onderzoeken
 • Afvalbeheer
 • Raffinaderij en aardolie opslag monitoring

Bestel de Ion Science – GasClam 2 direct

Ga voor meer informatie naar www.hatechgas.com of neem contact op met ons team via +31 (0)162 510 004.

ION Science is de grootste fabrikant van Photo Ionisatie Detectie sensoren (PID) van de wereld, vertrouwd door grote fabrikanten van gasdetectie. Naast sensoren produceert ION Science ook een reeks toonaangevende draagbare en vastopgestelde PID-detectie-instrumenten voor de snelle, nauwkeurige detectie van vluchtige organische componenten (VOC). Daarnaast produceert ION Science ook lekdetectoren, SF6-lekdetectoren en draagbare kwikdetectoren.

 Hatech levert, onderhoudt en adviseert over het ION Science product gamma en heeft daarnaast een jarenlange ervaring op het gebied van PID sensoren en detectoren.

 • Crowcon
 • Geotech
 • Industrial Scientific
 • Senko
 • Kitagawa
 • Kundo Xt
 • Ion Science
Hatech

Phone +31 (0)162 510 004 | Info info@hatechgas.com | Sales sales@hatechgas.com | Service service@hatechgas.com
Hatech Gasdetectietechniek BV | Brasem 51 | 4941 SE | Raamsdonksveer | The Netherlands