Hatech via Linkedin Hatech via YouTube

T +31 (0)162 510 004
E info@hatechgas.com

nl
T +31 (0)162 510 004 E info@hatechgas.com
 • Home

ION Science introduceert de GasClam 2 grondgas monitor

GasClam 2 -’s-werelds eerste continue boorgat gasmonitor

De GasClam is een uniek geïntegreerd gasbewakingssysteem dat ontwikkeld is voor het meten en dataloggen van onbedoeld ophopende grondgassen.

Alleen spotmetingen uitvoeren om grondgassen te kunnen analyseren kan leiden tot misleidende informatie. Een spotmeting biedt slechts een momentopname, maar zegt niets over de concentraties op lange termijn. Experts, welke grondgassen meten en risico inventarisaties uitvoeren, geven al langere tijd aan dat traditionele spotmetingen niet voldoende zijn. De noodzaak van meer data is de reden dat de GasClam ontwikkeld is.

De GasClam is de enige intrinsiek veilige boorgat monitor ter wereld. De GasClam kan niveaus van methaan (CH4), zuurstof (O2), koolstofdioxide (CO2), vluchtige organische stoffen (VOC) en waterstofsulfide (H2S) meten en registreren. Naast verschillende gassen meet de GasClam ook de luchtdruk van het boorgat en de barometrische luchtdruk en -temperatuur.
Als optie kan GasClam ook worden geconfigureerd om de diepte van het boorgat te meten.

Ion Science - GasClam

Samen geven deze gegevens een volledig beeld van wat er onder de grond gebeurt. Ook door te kijken naar de verschillende grond processen is te voorspellen hoe het in de toekomst zal veranderen. Het gebruik van GasClam biedt daarom meerdere financiële voordelen.
De eerste besparing komt van het verminderen van het aantal sitebezoeken door een veldingenieur.
De tweede besparing komt door het verminderen van de totale lengte van bewakingsprogramma’s omdat sneller kan worden voldaan aan wetgevingsgegevensvereisten.
De derde en grootste besparing wordt bereikt door het aanbieden van geschikte oplossingen, op basis van volledige en robuuste gegevens.
U hoeft hierdoor geen beroep meer te doen op eerdere over ontwikkelde opties.

Na het succes van de GasClam zijn we verheugd om de komst van de GasClam 2 aan te kondigen. Met alle functies van de originele GasClam heeft het nieuwe instrument verschillende nieuwe functies, zoals een detectiesysteem wat voorkomt dat de GasClam wordt beschadigd door water wat door het boorgat omhoog komt. Er is ook een optie om meer flexibiliteit te bieden voor langdurige implementaties.

Toepassingen zijn onder meer:Hatech - Ion Sience GasClam 2

 • Brownfield-locatieonderzoek
 • Stortplaats grensbewaking en controle
 • Schaliegas en steenkoollagen methaan extractie gas monitoring
 • Dampintrusie onderzoeken
 • Afvalbeheer
 • Raffinaderij en aardolie opslag monitoring

Bestel de Ion Science – GasClam 2 direct

Ga voor meer informatie naar www.hatechgas.com of neem contact op met ons team via +31 (0)162 510 004.

ION Science is de grootste fabrikant van Photo Ionisatie Detectie sensoren (PID) van de wereld, vertrouwd door grote fabrikanten van gasdetectie. Naast sensoren produceert ION Science ook een reeks toonaangevende draagbare en vastopgestelde PID-detectie-instrumenten voor de snelle, nauwkeurige detectie van vluchtige organische componenten (VOC). Daarnaast produceert ION Science ook lekdetectoren, SF6-lekdetectoren en draagbare kwikdetectoren.

 Hatech levert, onderhoudt en adviseert over het ION Science product gamma en heeft daarnaast een jarenlange ervaring op het gebied van PID sensoren en detectoren.

Geotech lanceert: nieuwe Biomethane 3000 met grensverleggende technologie

Geotech marktleider in BioMethane metingen

Geotech is toonaangevend in het ontwerp en de productie van gasanalysetechnologie.
Het bedrijf heeft een nieuwe standaard gezet voor biomethaangasanalyse met de lancering van de gloednieuwe BIOMETHANE 3000-analyser.

BIOMETHANE 3000 klaar voor de toekomst.

De markt leidende BIOMETHANE 3000 is ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende leveranciers van installaties over de hele wereld. Aangezien Biomethaan een zeer belangrijk onderdeel wordt van onze toekomstige energievoorziening, levert dit product real-time monitoring en externe toegang om te zorgen voor gebalanceerde gassamenstellingsniveaus en geoptimaliseerde biobrandstof of gas naar het gasnetwerk. Daarnaast kan de gebruiker de historische gegevens inzien, waardoor trendmonitoring mogelijk is.

Tegenwoordig is er een gestaag groeiende trend dat zuivere Biomethaan stromen worden geïnjecteerd in het aardgasnet (gas-to-grid). Het gas moet eerst worden gezuiverd en vervolgens gedurende de gehele toepassing worden gecontroleerd om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen.

Geotech erkent de behoefte aan een proactieve aanpak om die problemen te voorkomen voorafgaand aan het bereiken van het gas naar het net. Daarom wil de BIOMETHANE 3000 de reeds bestaande gaschromatograafinfrastructuur aanvullen door realtime monitoring aan te bieden in een kosteneffectief pakket.

BioMethane 3000 onderhoud was nog nooit zo simpel

De innovatieve Biomethane 3000 is een vast opgesteld inline gasanalysesysteem dat specifiek is ontworpen en geoptimaliseerd in reactie op de veranderende trend van gas-to-grid injectie. Het is aan te passen aan individuele sitevereisten en het modulaire ontwerp maakt zelfs een “hot-swap” -systeem mogelijk dat downtime minimaliseert en onderhoudsvriendelijkheid en on-site onderhoud vereenvoudigt.

 

De BioMethane 3000 kalibreert volledig automatisch.Andere belangrijke voordelen zijn de on-site kalibratie, welke indien nodig elke 25 minuten kan plaatsvinden. De uitvaltijd wordt hierdoor wederom geminimaliseerd en problemen zullen in een veel vroeger stadium worden opgemerkt.

 

 

Directeur Global Sales & Marketing van Geotech, Paul Gooch, legt uit: ,,Geotech is trots op het aanbieden van producten en services van een constant hoog niveau en we zijn enthousiast over de lancering van de BIOMETHANE 3000. Deze analyser zal de opwaartse trend van toepassingen in de gas naar grid industrie ondersteunen en biedt onze klanten veel voordelen. Dit product is speciaal ontwikkeld om onze klanten de gemoedsrust te bieden dat ze in de eerste fase nauwkeurige metingen hebben rond het methaangehalte van 98% en onder het zuurstofniveau van 1%”.

Gooch vervolgt: ,,Onze klanten vertelden ons dat ze een Biomethaan gasgerichte analyser nodig hadden die een grotere nauwkeurigheid bood voor zowel methaan- als zuurstofmetingen, met aanzienlijk hogere niveaus van methaan. Dit zal helpen de dure uitvaltijd van fabrieken en de hoge kosten van het affakkelen van gas van slechte kwaliteit te voorkomen”.

De geheel nieuwe BIOMETHANE 3000 wordt door Geotech beschouwd als een toonaangevende benadering voor het bewaken van het methaan- en zuurstofniveau en de nauwkeurigheid hiervan. De oplossing is ontwikkeld voor klanten over de hele wereld en biedt meertalige menu’s, productliteratuur en klantenondersteuning.

Het product is momenteel getest door verschillende Geotech-klanten over de hele wereld die het gebruiksgemak en kwaliteit hebben gecomplimenteerd voor het bereiken van succesvolle definitieve gaschromatograafcontroles.

Direct enthousiast, ga dan direct naar de product pagina van de BioMethane 3000 en vraag hier meer informatie aan.


Of ga voor meer informatie naar www.hatechgas.com of neem contact op met ons team via +31 (0)162 510 004.

Geotech is een wereldwijde producent en leverancier van draagbare en vaste gasanalysers voor de sectoren biogas, stortplaatsen, CO2-monitoring, grondwater en bodemsanering. Naast hun markt leidende gasanalysers voor stortplaatsen en de biogassector, ontwerpt, produceert en levert Geotech ook een volledig assortiment van milieumonitoring apparatuur.

Voortbouwend op jarenlange innovatie, engineering en productie-expertise in het Verenigd Koninkrijk, zijn de producten en oplossingen van Geotech nu beschikbaar in meer dan 60 landen. Met een sterke focus op betrouwbaarheid, efficiëntie, nauwkeurigheid en klantenservice van wereldklasse, voldoen de producten van Geotech aan de hoogste internationale certificeringsnormen voor de industrie.

 Geotech is een QED-milieubedrijf en onderdeel van het Amerikaanse openbare bedrijf Graco Inc. Het bedrijf is ook lid van The Asia Pacific Biogas Alliance. Hatech is al meer dan 20 jaar de exclusief distributeur voor Geotech in de Benelux biedt de beste in-class after-sales ondersteuningsservices, waaronder training en technische ondersteuning. Op deze manier willen wij ervoor zorgen dat klanten het beste uit hun producten en oplossingen halen.

Geotech biedt u onderranden de volgende producten:

Hatech zoekt een servicemonteur!

Heb jij gevoel voor techniek en geef je niet snel op? Lijkt het je daarnaast leuk om servicewerkzaamheden te verrichten aan vele verschillende producten binnen de gasdetectie? Wellicht zoeken wij jou dan als onze nieuwe servicemonteur! Als servicemonteur van Hatech (fulltime) zal je een aantal dagen per week onderweg zijn om service op locatie bij onze klanten te verlenen of een storing op te lossen. Houd jij van afwisseling en uitdagingen? Mooi! Bij Hatech is namelijk geen werkdag hetzelfde en zal je iedere dag weer nieuwe dingen tegenkomen en leren. Herken jij jezelf in dit profiel en heb je interesse om eens kennis te komen maken met ons team? Stuur dan gerust een e-mail naar randy@hatechgas.com met jouw CV en motivatie. Wellicht zoeken wij jou om ons team te komen versterken!

SERVICEMONTEUR (FULLTIME, BINNEN/BUITEN)


WIE WIJ ZOEKEN

Iemand die het leuk vindt om onderhoudswerkzaamheden te verrichten op kantoor bij Hatech en voornamelijk (vaak het grootste gedeelte van de werkweek) op locatie bij onze klanten. Het betreft hierbij zowel onderhoudswerkzaamheden als ook het zelfstandig oplossen van storingen aan door ons geleverde en/of geïnstalleerde producten. Naast dat onze nieuwe collega servicegericht en flexibel moet zijn (geen 9- tot 5 mentaliteit), is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en van nature onderzoekend bent. Wij zoeken iemand die gemakkelijk communiceert, leergierig is, maar vooral ook klantgericht denkt en handelt. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je ondersteuning en input van collega’s niet schuwt, maar juist opzoekt. Tot slot is het bij deze fulltime functie belangrijk dat onze nieuwe collega geen bezwaar heeft tegen veel onderweg zijn, ofwel: reizen (door heel Nederland, maar soms ook in aangrenzende buurlanden).


WAT WIJ VRAGEN

Een nieuwe fulltime collega met een afgeronde technische opleiding op minimaal MBO niveau (werktuigbouw of elektrotechniek). Relevante werkervaring in een gelijkwaardige functie bij een technische organisatie is een pré. Goed probleemoplossend vermogen en een goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, waarbij je zowel de Nederlandse als Engelse taal goed beheerst in woord en geschrift. In bezit zijn van een rijbewijs (B) is tevens een vereiste.


WAT WIJ BIEDEN

Een zeer veelzijdige technische functie in een sterk groeiend en dynamisch bedrijf. Hatech bevindt zich in een bijzonder marktsegment, wat zich onder meer kenmerkt door haar platte organisatie en informele cultuur. Bij deze functie hoort een passend vast salaris alsmede uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden met zicht op een vaste aanstelling. Hatech bouwt op een hecht team met leuke collega’s die zeer bereid zijn om elkaar te ondersteunen waar nodig. Daarnaast zal onze nieuwe collega de vaste bestuurder worden van onze Hatech-serviceauto.

Kitagawa Methylbromide gasmeetbuisjes uit voorraad leverbaar

Broommethaan of methylbromide (CH3Br) is een kleurloos, bijna reukloos en zeer giftig gas. In het verleden werd methylbromide vooral gebruikt in de landbouw-sector, om hiermee de bodem te steriliseren en om ratten, insecten en schimmels te verdelgen (voornamelijk in zeecontainers). In 2005 is het gebruik ervan wereldwijd verboden middels het Montreal Protocol.
Vanaf 1 januari 2015 zou ook de productie ervan moeten stoppen. Een alternatief was wel voorhanden, maar is inmiddels ook wereldwijd verboden. Nu wordt methylbromide nog regelmatig gebruikt om zeecontainers mee te gassen, dit om schade aan de lading door ongedierte te voorkomen, maar ook om te voorkomen dat diverse schadelijke insecten zich via het wereldwijde vrachtverkeer ongehinderd over de wereld verplaatsen. Om die laatste reden worden ook houten verpakking- en stuwmaterialen preventief tegen hout-aantastende insecten behandeld. Een van de weinige toegelaten stoffen hiervoor is methylbromide. Daarom wordt methylbromide nog regelmatig aangetroffen in zeecontainers.

Om op bovenstaande in te spelen kan Hatech de gasmeetbuisjes voor methylbromide leveren van het merk Kitagawa, waar ons bedrijf al jarenlange ervaring mee heeft. Deze buisjes worden vooral gebruikt bij metingen in zeecontainers en gezien de grenswaarde van methylbromide (0,25ppm) is het meten met buisjes (typenummer 157SD) verreweg uw meest betrouwbare optie. De buisjes met typenummer 157SD zijn door Hatech direct uit voorraad leverbaar. Als u specifiek op zoek bent naar buisjes met een ander meetbereik dan kunnen wij u op aanvraag ook van dienst zijn.

Oldham wijzigt assortiment vaste gasdetectie

Bij Hatech streven wij ernaar om de ontwikkeling van nieuwe producten nauwkeurig in de gaten te houden. Wij willen er zorg voor dragen om te blijven voldoen aan nieuwe normen, alsmede tegemoet te komen aan de continu veranderende behoeften van klanten in vaste gasdetectiemiddelen. Namens onze leverancier Oldham informeren wij u middels dit nieuwsbericht graag over de wijzigingen in het aanbod vast-opgestelde gasdetectoren. Het productaanbod wordt periodiek gestroomlijnd, zodat Hatech u met de hoogste kwaliteit aan producten kan blijven voorzien. Naast de uitstekende kwaliteit van de producten willen wij uiteraard ook concurrerend kunnen blijven.

Op het moment dat de toevoer van kritieke onderdelen van een product achterblijft, kan dit uiteindelijk leiden tot het stopzetten van de productie van het genoemde artikel. Het beleid van Oldham, ten aanzien van veroudering van producten met betrekking tot het assortiment vaste producten, is als volgt:

 • Aankondiging van stopzetting van het gehele verkoop- en distributienetwerk: min. één jaar vanaf ingangsdatum stopzetting.
 • Beschikbaarheid van onderdelen gedurende 8 jaar vanaf ingangsdatum van stopzetting (afhankelijk van beschikbaarheid).

Daarnaast besteedt Hatech, tijdens de ontwerpfase van nieuwe producten die bedoeld zijn om bestaande producten te vervangen, speciale aandacht aan het onderhoud van producten in het veld. In samenwerking met onze leveranciers proberen wij hierbij ook rekening te houden met de compatibiliteit tussen nieuwe en bestaande apparaten.

Een volledige lijst met producten die (binnenkort) niet meer leverbaar zijn kunt u onder dit bericht terugvinden. We hebben ook een overzicht bijgevoegd van de producten die eerder zijn stopgezet en bijna zijn verouderd. Mocht u meer informatie wensen over deze producten of hun vervangingen, neem dan gerust contact op met onze verkoopafdeling of e-mail ons via info@hatechgas.com. Wij danken u voor het begrip en het vertrouwen in Hatech.

Grenswaarde benzeen verlaagd naar 0,2 ppm

grenswaarde benzeenHatech Gasdetectie krijgt nog zeer regelmatig vragen over de verlaging van de grenswaarde benzeen. Graag brengen wij dit nogmaals onder de aandacht voor u.

Op 1 september 2017 is ‘de wettelijke grenswaarde benzeen’ fors verlaagd, namelijk van 1 ppm (3,25 mg/m³) naar 0,22 ppm (0,7 mg/m³). Benzeen is een giftige en kankerverwekkende aromatische koolwaterstof, die onder andere als grondstof en weekmaker wordt gebruikt in de kunststoffen industrie. Bij kamertemperatuur is het een heldere, kleurloze vloeistof. Blootstelling aan benzeen damp is onder andere een risico bij lakspuiterijen, brandstofopslag, tankstations en bij het lossen van zeecontainers.

Toen de Gezondheidsraad haar – nu reeds opgevolgde – advies begin 2014 publiceerde, gold die nieuwe grenswaarde benzeen als een uitdaging voor veel sensoren. Deze lag namelijk in de buurt van (of zelfs onder) de detectielimiet. Voor de oplossingen die Hatech u biedt op het gebied van benzeen meting is deze uitdaging geen probleem. Ideaal is de Ion Science Tiger Select, met een detectielimiet van 0,001 ppm (1 ppb), waarmee het detecteren van de grenswaarde benzeen zeer eenvoudig is. Voor benzeen-specifieke metingen kan gebruik worden gemaakt van een voor-filterbuis. Verder kunt u natuurlijk ook gebruik maken van de vertrouwde Industrial Scientific MX6 iBrid, de Ion Science Cub Tac of het alom bekende Kitagawa gasdetectie buisje 118SE voor de detectie van benzeen. Het is zeer raadzaam om te controleren of uw instrumenten en sensoren ook geschikt zijn om de vernieuwde grenswaarde benzeen van 0,2 ppm vast te stellen.


Houd onze website goed in de gaten als u op de hoogte wilt blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van benzeen. Het eerst volgende blog zal hier uitstekend op aansluiten, met als onderwerp: ‘de basisfeiten van benzeen’. Bij Hatech willen wij op deze manier graag benadrukken wat de risico’s en gevaren zijn van benzeen.

Voor meer informatie omtrent de gevaren en het meten leest u hier verder. Als u meer wilt weten, neem dan gerust contact op met Hatech Gasdetectie via info@hatechgas.com of 0162-510004. Ons team helpt u graag. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met één van onze vertegenwoordigers voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuw: Kitagawa Ethanol gasmeetbuisjes!

Kitagawa lanceert met trots twee typen voor het meten van Ethanol (Ethyl Alcohol):

– 104SB, (20-300ppm), 5 meetbuisjes per doosje
– 104U (20-1000ppm), 10 meetbuisjes per doosje

Ethanol is een vluchtige vloeistof zonder kleur met een sterke en herkenbare geur.

De fysische eigenschappen van ethanol vinden voor een groot deel hun oorsprong in de hydroxylgroep en de kleine lengte van de koolstofketen. De hydroxylgroep van ethanol neemt deel aan waterstofbindingen, waardoor ethanol minder vluchtig en viskeuzer is dan andere organische verbindingen met een vergelijkbare molaire massa. Ethanol is een bijna universeel oplosmiddel, mengbaar met water in alle verhoudingen, maar daarnaast ook met een grote verscheidenheid aan organische oplosmiddelen zoals azijnzuur, aceton, benzeen, tetrachloormethaan, chloroform, di-ethylether, etheenglycol, glycerol, nitromethaan, pyridine en tolueen. Het is ook mengbaar met kleinere alkanen, zoals n-pentaan en n-hexaan, en met alifatische halogeenverbindingen, zoals trichloorethaan en tetrachlooretheen.

In de industrie kent ethanol vooral toepassing als ontsmettingsmiddel, reinigingsmiddel en brandstof. Ethanol is giftig en heeft een grenswaarde van 135ppm (8-uurs gemiddelde) en 990ppm (15 minuten gemiddelde). Bij herhaalde of langdurige blootstelling kan de stof op het centrale zenuwstelsel inwerken met als gevolg hoofdpijn, vermoeidheid en concentratiestoornissen. De stof wordt ook beschouwd als kankerverwekkend en kan zowel het ongeboren kind schaden, alsmede de mannelijke vruchtbaarheid verlagen.

Kitagawa had al langer Ethanol in hun assortiment (104SA), maar deze buis heeft een meetbereik van 500-50.000ppm. Dat is prima voor het meten van de 15 minuten grenswaarde, maar is te hoog voor het meten van de 8-uurs waarde. Daarom heeft Kitagawa om deze reden de twee nieuwe type buizen ontwikkeld, die prima geschikt zijn voor het meten van de 8-uurs grenswaarde.

De 104SB en 104U zijn per direct beschikbaar. U kunt contact opnemen met Hatech via info@hatechgas.com, +31 (0)162510004 of met uw Hatech vertegenwoordiger voor een vrijblijvende demonstratie.

Ion Science opent nieuw kantoor in Fowlmere

Hatech Gasdetectie was op uitnodiging van Ion Science aanwezig bij de opening van hun nieuwe 1500m2 grootte fabriek en kantoor pand.

De ultramoderne fabriek is ingericht om de ambitieuze doelstellingen en groei plannen van Ion Science voor de komende jaren te verwezenlijken.

Ion-Science groeit jaar op jaar met ruim 30% per jaar en een nieuwe fabriek werd noodzakelijk. Gesitueerd in het stadje Fowlmere in Cambridgeshire is de flexibiele nieuwe fabriek specifiek ontworpen om aan de huidige en toekomstige behoeftes en groei te kunnen blijven voldoen.

Met een technologisch geavanceerd, doch sympathiek ontwerp – welke het effect heeft van een cluster kleinere, laagdrempelige agrarische gebouwen – is de faciliteit speciaal gebouwd om aan de hoogst mogelijke hygiënische, kwaliteits-, en milieustandaarden te voldoen.

Duncan Johns Ion ScienceDuncan Johns, Managing Director van Ion Science: “Ion Science verklaart met trots onze nieuwe faciliteit voor geopend en volledig operationeel. Dit is een enorme mijlpaal voor het 27 jarige bestaan van het bedrijf en we kijken uit naar de toekomstige groei van de administratie, verkoop en productiecapaciteit om expansie in bestaande en nieuwe markten te kunnen verwezenlijken”

“De toekomst voor het personeel van Ion Science, alsmede ons distributeursnetwerk ziet er zeer rooskleurig uit. Met onze nieuwe faciliteit zijn we nu ideaal gepositioneerd om verder te groeien in de wereldwijde markt voor gezondheid in werkomgevingen en milieumetingen applicaties.

Om de productie van de printplanten te vergemakkelijken heeft Ion Science tevens een geavanceerde iineo Europlace SMT pick and place complete productielijn geïnstalleerd. Met een hoog niveau van flexibiliteit, is dit systeem breed configureerbaar zonder dat het nodig is om in te leveren op plaatsingssnelheid of componentencapaciteit en levert complete vervaardigde producten zonder menselijke tussenkomst.

De opening van de nieuwe fabriek viel samen met de distributeursconferentie. Tijdens deze bijeenkomst waren meer dan 70 distributeurs en 40 landen vertegenwoordigd (waaronder Hatech gasdetectie) en werd er uitgebreid gesproken over toekomstige producten, nieuwe applicaties voor VOC metingen en werden er producttrainingen gegeven.

Ion Science hoofdkantoorGary Smith Ion Science

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie zie Ion Science en haar producten neem contact op via info@hatechgas.com of via 0162-510004

Nieuwe Remote sensor voor de XgardIQ

Als antwoord op de industriewijde trend richting verhoogde werknemersveiligheid en het terug brengen van uitvaltijd tijdens onderhoud, heeft Crowcon een remote sensor ontwikkeld voor de XgardIQ vastopgestelde detector en transmitter.

De remote sensor kan geplaatst worden op een plaats waar de kans op lekken het hoogst is zoals pijpleidingen, tanks en opslag locaties. Tegelijkertijd wordt de XgardIQ, met zijn display en drukknoppen besturing, geïnstalleerd op een gemakkelijk te bereiken en veilig te benaderen locatie, tot op wel 15 meter afstand.

“Werknemers worden blootgesteld aan een groter dan normaal risico als er routinematig onderhoud wordt gepleegd op lastig te bereiken locaties” zegt Fiona Macrae, Marketing Manager van Crowcon. “We hebben een oplossing ontwikkeld welke helpt het risico te minimaliseren en gelijktijdig de hoge onderhoudsuitvaltijd te verlagen”

De XgardIQ kan op verschillende plaatsen op de site gebruikt worden. De XgardIQ is geschikt voor sensormodules welke een verscheidenheid aan gassen detecteren zoals explosieve en giftige gassen en zuurstof. De XgardIQ configureert automatisch het juiste type gas, meetbereik, unit en alarm niveau, welke opgeslagen staan in de Smart Sensor Module. Daardoor is training van operators voor het gebruik van verschillende detectoren niet langer noodzakelijk. Samen met de simpele functionaliteit, zoals de drukknoppen bediening, waarschuwingsberichten en een gemakkelijk te navigeren menu, helpt de XgardIQ de trainingsnoodzaak te minimaliseren.

De XgardIQ levert sowieso al aanzienlijke voordelen omtrent veiligheid in vergelijk met conventionele gasdetectoren. Normaal gesproken is het bij conventionele detectoren nodig om de behuizing open te schroeven om de gasdetector te kalibreren. Bij de XgardIQ is dit niet het geval, aangezien de sensor modules simpel en snel uitgewisseld kunnen worden zonder een warmwerkvergunning, al dan niet ter vervanging van een oude sensor, of om de sensor naar een veilige locatie te brengen om deze te kalibreren. Het niet nodig hebben van een warmwerkvergunning bespaart uren, of zelfs dagen in vertraging van het werk.

Deze innovatieve eigenschappen van de XgardIQ vergemakkelijken ook het inbedrijfstellen, aangezien de detector geïnstalleerd kan worden zonder een sensormodule (beschermd tegen de elementen met een dummy module). Voor-gekalibreerde sensor modules kunnen dan direct voordat de inbedrijfstelling begint geleverd worden, vaak maanden nadat de detector geïnstalleerd is. De intelligente gasdetector configureert daarna automatisch het juiste type gas, meetbereik, unit en alarm niveau. Dit beschermt niet alleen de sensoren tegen beschadigingen, maar zorgt ook voor de maximale service levensduur van de verbruikssensoren zoals galvanische of elektrochemische sensoren.

De XgardIQ en Remote sensor optie zijn per direct beschikbaar. U kunt contact opnemen met Hatech via info@hatechgas.com,
+31 (0)162510004 of met uw Hatech vertegenwoordiger voor een vrijblijvende demonstratie.

 

NIEUW! De Hatech GasPoint en GasAlarm series gasdetectoren

Hatech introduceert met trots de nieuwe GasPoint en GasAlarm series gasdetectoren. De door Hatech ontworpen en geproduceerde detectoren voldoen aan een toenemende vraag vanuit de markt naar meer flexibiliteit en kwaliteit omtrent gasdetectie in niet-ATEX omgevingen.

 

Randy van der Stelt (Marketing Manager) legt uit: “Hatech krijgt steeds vaker van klanten te horen of er niet meer flexibiliteit mogelijk is omtrent de mogelijke opties voor een gasdetector.  Onze klanten willen bijvoorbeeld soms een display op de detector, willen in sommige gevallen vanaf afstand gas kunnen meten middels een pomp en willen soms relais op de detector bij Infra-Rood Methaan of Kooldioxide detectie. Om aan deze vraag te kunnen voldoen hebben we de GasPoint en GasAlarm series ontwikkeld, welke middels een modulair systeem opgebouwd wordt. Op deze manier kan de klant een detector samenstellen die volledig aan hun wensen voldoet.”

 

 

 

 

De belangrijkste verschil tussen de GasPoint en de GasAlarm is dat de GasAlarm standaard relais heeft. De GasAlarm kan derhalve bij een eventueel alarm een externe sounder/beacon of magneetklep schakelen. Bij één meetpunt is een extra externe controller derhalve niet per sé nodig.

“In applicaties zoals bij ketelhuizen die KIWA gekeurd moeten zijn is een infrarood LEL sensor verplicht. Voorheen bestond er geen IR LEL detector met relais en was een extra controller altijd noodzakelijk. Met de GasAlarm is dit niet langer nodig, aangezien deze standaard relais heeft. Dit scheelt behoorlijk in de aanschaf- en installatiekosten. ” aldus Perry Boer (Sales Engineer).

Alles bij elkaar kunnen de volgende componenten al dan niet geselecteerd worden:

 • Een ingebouwde Sounder en/of Beacon;
 • Een ingebouwde pomp, om lucht vanuit afstand aan te zuigen;
 • Een ingebouwde heater, waardoor er in omstandigheden van -40⁰ tot +60⁰ Celcius gemeten kan worden;
 • Keuze uit een RVS (standaard) of kunststof behuizing;
 • Een display om lokaal de waardes af te lezen;
 • Keuze uit 24 of 230 Volt aansluiting;

“De GasPoint en GasAlarm maken voor het meten van Zuurstof (O2) tevens gebruik van de nieuwste sensor technologie. De O2-sensor gaat daardoor gemiddeld gezien langer mee gaat dan de verwachte economische levensduur van de hele detector zelf! Het feit dat we deze detectoren zelf ontwikkelen en produceren geeft ons tevens veel meer controle over de kwaliteit van deze gasdetectoren en zijn het board met de sensoren ook als OEM beschikbaar. Daarnaast heeft het testtraject onze verwachtingen meer dan overtroffen. We zijn dan ook heel enthousiast over onze nieuwste toevoeging aan het Hatech assortiment.” aldus Martijn Landweer (CEO). 

 Applicaties zijn onder andere:

 • Ketelhuizen
 • Laboratoria
 • HVAC
 • Voeding en drankensector
 • Farmaceutische industrie
 • Zwembaden (met kunststof behuizing)
 • Koelindustrie
 • Gascilinder en chemische producten opslag

De GasPoint en GasAlarm zijn per direct beschikbaar. U kunt contact opnemen met Hatech via info@hatechgas.com, +31 (0)162510004 of met uw Hatech vertegenwoordiger voor een vrijblijvende demonstratie.

NIEUW! De JL269 lekdetector en de BX166 lekdetectie pen

Hatech heeft recent de JL269 lekdetector en BX166 lekdetectie pen aan het groeiende assortiment toegevoegd.

De JL269 is eeGaslek detector JL269 Hatechn lekdetector speciaal bedoeld voor het opsporen van lekken van brandbare gassen. Er is een versie beschikbaar voor Methaan (CH4), Propaan, LPG en Waterstof (H2). De stabiele sensor van de JL269 meet snel en nauwkeurig en met de standaard flexibele voeler kunt u op de meest lastig te bereiken plaatsen meten. Het toestel heeft een oplaadbare batterij en wordt standaard geleverd met een sounder en een duidelijk LCD display waar de waarde op afgelezen kan worden. Optioneel kan de JL269 lekdetector ook uitgerust worden met alleen een LED indicatie. Prijstechnisch gezien is de lichtgewicht JL269 lekdetector één van de meest gunstig geprijsde detectoren in de markt. Daarnaast heeft de detector een responstijd van minder dan 5 seconde zodat lekken snel en effectief opgespoord kunnen worden en met een gevoeligheid van minder dan 50ppm is de JL269 ook nog eens extreem gevoelig!

 

De BX166 Lekdetectie Pen is een goedkope manier om een eerste indicatie te krijgen van mogelijke brandbare gaslekken. Vanwege het katalytische meetprincipe kan de BX166 lekdetectie Pen zowel Aardgas (Methaan, CH4), Propaan alsmede andere brandbare gassen detecteren. Vanwege de zéér gunstige prijs, klein formaat en gemak, is de BX166 geschikt voor consumentengebruik, maar kan ook in de industrie gebruikt worden als eerste indicatie voor gaslekken. De BX166 Gaslek detector geeft lekken aan middels een LED indicatie en heeft tevens een geluidsindicatie met oplopende tonen. Daarnaast heeft de BX166 een snelle responstijd en kan zelfs ruim onder nul gas detecteren.

 

“Hatech verkoopt al langer lekdetectoren, zoals de TechnoTools D440 (Koudemiddelen), D540 (Methaan) en D640 (H2 in N2), maar met de laatste twee uitbreidingen kunnen we nog completer zijn richting onze klanten. We merken steeds vaker dat klanten op zoek zijn naar een “one-stop-shop” en met de JL269 en BX166 kunnen we zowel het hogere als het lagere segment bedienen”, aldus Randy van der Stelt (Marketing Manager)


Toepassingsgebieden zijn onder andere:
• Biogasinstallaties
• Ketelhuizen
• C.V. installaties
• Gasleidingen beheer en onderhoud

De JL269 (CH4) en de BX166 zijn per direct uit voorraad leverbaar. U kunt contact opnemen met Hatech via info@hatechgas.com,
+31 (0)162510004 of met uw Hatech vertegenwoordiger voor een vrijblijvende demonstratie.

Hatech verbetert service afdeling met nieuwe auto

Hatech kiest voor de Opel Combo als service voertuig.

Hatech gasdetectie, service en kalibratie op locatie

Hatech kiest definitief voor de Opel Combo als nieuwe bedrijfswagen voor het wagenpark van de service afdeling. De Opel Combo is gemakkelijk in gebruik vanwege de brede schuif- en achterdeuren en biedt bovendien diverse praktische (veiligheids-)systemen . Dankzij het lage brandstofverbruik en de lage onderhoudskosten is de Combo ook nog eens erg zuinig, wat goed is voor het milieu.

“Hatech is een snelgroeiend bedrijf en er werd door de service afdeling al lange tijd met verschillende merken en type wagens gereden. We hebben er nu voor gekozen dit te standaardiseren. Niet alleen is dit beter voor Hatech als bedrijf, maar op deze manier kunnen we onze klanten beter bedienen doordat we de Combo optimaal naar wens kunnen indelen om volledig klaar te staan voor alle (onverwachte) situaties bij onze klanten” aldus Perry Boer (Service Manager)

Hatech heeft verschillende merken en types geëvalueerd en de Opel Combo kwam als beste uit de evaluatie. Vanaf 09 Augustus 2017 wordt de Combo in gebruik genomen bij Hatech. Kijk hier voor het compleet overzicht van de door Hatech geboden services.

Industrial-Scientific komt per direct RoHS na

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een hot item, zowel Hatech als haar leveranciers zijn hier zeer bewust mee bezig.
Gebruik van gevaarlijke substanties in de productie van apparatuur beperken tot het minimum is een belangrijk punt op de agenda.
Ook de gasdetectie branche staat niet stil, het doet ons dan ook deugt te kunnen melden dat Industrial-Scientific haar productie proces heeft verbeterd.

Industrial-Scientific

 

 

 

Per onmiddellijke ingang zal Industrial-Scientific alle producten produceren in overeenstemming met de European Union Directive 2011/65/EU Restriction of Hazardous Substances (RoHS) standaard. De RoHS limiteert het gebruik van bepaalde gevaarlijke substanties in elektronische apparatuur welke aan Europese Unie lidstaten verzonden worden. Deze substanties zijn onder andere Lood (Pb), Cadmium (Cd), Kwik (Hg), zeswaardig chroom (Hex-Cr), polybroombifenylen (PBB’s) of polybroomdifenylethers (PBDE).

 

Justin McElhattan President & CEO van Industrial-Scientific over “Our Way of working”.

 

Hier onder vindt u een overzicht van een aantal producten van Industrial-Scientific:

Mocht u dit bericht interessant vinden of meer willen weten over Industrial-Scientific haar producten en oplossingen
raden wij u aan de  merkpagina op deze website eens door te nemen via deze link.

Een ander punt uniek product van Industrial-Scientific dat Hatech u graag onder de aandacht wil brengen is iNet.
Met iNet hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over onderhoud, software updates en het verzamelen van data.
Het iNet programma zorgt voor 100% inzetbaarheid van uw gasdetectie vloot. Mocht er door het iNet systeem
een mogelijk defect worden ontdekt worde deze detector volledig automatisch vervangen voor een nieuw gasdetector.
iNet ontzorgt u compleet op het gebied van gasdetectie, meer over iNet vind u op de speciale onze speciale iNet pagina.

Mocht u na het lezen van deze informatie omtrent iNet of de producten van Industrial Scientific enthousiast zijn geworden dan komen wij graag langs voor een vrijblijvend gesprek.
Heeft u interesse in  iNet of vragen over dit product neemt u dan gerust contact op via info@hatechgas.com of bel ons op 0162-510004.

Bluetooth optie voor LaserMethane Mini

LaserMethane Mini van Crowcon verkrijgbaar met Bluetooth optie!

De LaserMethane mini (LMm) heeft nu de nieuwste technologie om uw veiligheid te bewaken vanaf afstand.

Met de nieuwste Bluetooth technologie is het nu mogelijk de real-time gas waardes en opgeslagen GPS locaties via een Android toestel op te slaan, welke gebruikt kunnen worden voor later. De LMm is ATEX gecertificeerd en kan in explosieve omgevingen gebruikt worden.

 

Veiligheid zonder grenzen

De LMm is een snelle en effectieve manier om omgevingen te controleren op methaan vanaf een afstand tot 30 meter of 100 meter met een reflector. De LMm kan prima gebruikt worden voor afgesloten gebouwen, besloten ruimtes en andere moeilijk te bereiken gebieden zoals bovengrondse pijpleidingen die in de buurt lopen van water of achter hekken staan. De laser kan zelfs methaan detectoren door ramen heen, dus u hoeft geen geld te spenderen aan apparatuur om dichterbij te komen, of vergunningen aan te vragen die u toegang moeten verlenen.

 

Gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in gebruik.

De LMm heeft nauwelijks last van vals positieve alarmen aangezien de laser specifiek voor methaan is. En anders dan conventionele detectoren heeft de LMm geen last van siliconen, oplosmiddelen of andere gassen.

Aangezien de LMm een zelf check doet tijdens opstarten om de meest accurate waardes te bepalen, is het niet nodig een kalibratie uit te voeren. De heldere groene laser is zichtbaar zelfs bij daglicht en aangezien het toestel maar 600g weegt is het lichtgewicht en gemakkelijk te dragen. De LMm is ideaal voor gebruik in industriële-, commerciële- en onderzoeksomgevingen.

Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om methaan lekkages te detecteren in het veld! De Crowcon LaserMethane Mini met Bluetooth is per direct beschikbaar. U kunt contact opnemen met Hatech via info@hatechgas.com, +31 (0)162510004 of met uw Hatech vertegenwoordiger voor een vrijblijvende demonstratie.

 


 

Klik voor meer informatie op deze link: Product pagina LaserMethane Mini

Laag Zuurstof (O2) wordt werknemer fataal

In één van de koelcellen van een veiling uit België is een werknemer overleden

De veiling uit Zepperen slaat fruit op in grote cellen, welke onder laag zuurstof staan (ULO oftewel Ultra Low Oxygen). De gasdichte bewaarcellen vertragen het rijpingsproces van de appelen zodat ze langer te bewaren zijn. De 36-jarige werknemer is gisteren buiten de procedures om één van de koelcellen binnen gegaan en is daarna vrijwel direct bewusteloos geraakt en overleden. Een collega die hem probeerde te redden werd zelf bevangen door het lage zuurstof gehalte en wist zelf ternauwernood aan de dood te ontsnappen. Zij maakt het inmiddels goed.

De arbeidsinspectie is onmiddellijk een onderzoek begonnen. Duidelijk is wel dat de normale procedures niet gevolgd zijn.

Ongevallen met laag zuurstof zijn geen op zichzelf staande gebeurtenissen. Vorig jaar April overleden nog drie havenmedewerkers in Antwerpen in een laadruimte van een schip door zuurstofgebrek.

De aanwezigheid van stikstof en het tekort aan zuurstof zijn met menselijke zintuigen niet waar te nemen. Bij een zuurstofgehalte in de lucht van 19% (d.i. de minimale grens) kan zonder gezondheidsrisico’s de ruimte worden betreden. Bij een zuurstofgehalte dat lager ligt dan 16% bestaat echter al een reëel verstikkingsgevaar.

Maatregelen die te nemen zijn om gevaren te voorkomen:

 • In ruimten waar hoge concentraties Stikstof aanwezig is, waar drukvaten met vloeibare stikstof worden gevuld of waar vaten staan opgeslagen, moet een goede ventilatie aanwezig zijn. Bij een zuurstofgehalte beneden de 19% mag een ruimte uit veiligheidsoverwegingen niet zonder persluchtapparatuur of verse luchtkap betreden worden. Bij twijfel moet eerst het zuurstofgehalte in de ruimte gemeten worden. Permanente zuurstof monitoring wordt aanbevolen in die gevallen, waarbij grote hoeveelheden stikstof vrij kunnen komen.
 • Een stikstofwolk mag, vanwege mogelijk verstikkingsgevaar, niet zonder voorzorgsmaatregelen betreden worden. •
 • Voorkom openingen naar (ongeventileerde) kelderruimten zodat ophoping van stikstof op deze plekken niet mogelijk is.

Hatech heeft in haar assortiment de volgende zuurstof meters voor u:

Multi gas zuurstof meters:

Single gas zuurstof meters:

Vast opgestelde zuurstof meters en detectoren:

Kitagawa gasmeetbuisjes voor zuurstof metingen:

test1234

NIEUW! Radius BZ1 Area Monitor van INDSCI

NIEUW! INDSCI Radius Area MonitorRadiusBZ1

Na maanden van intensief onderzoek naar de nieuwste technologieën en vergaande gesprekken met klanten presenteert Industrial Scientific in samenwerking met Hatech met trots de nieuwe Area Monitor: Radius BZ1, de nieuwe standaard op het gebied van gebied gasdetectie.

Industrial Scientific heeft het weer voor elkaar en brengt opnieuw een product op de markt van uitstekende kwaliteit. De Ventis Pro was al een Game Changer (welke uitermate positief ontvangen werd door de markt) maar de combinatie met de Radius BZ1 maakt het helemaal een winnend team.

De Radius BZ1 is een area monitor welke bedoeld is om gassen in een gebied te meten wanneer er werkzaamheden plaats vinden (bijvoorbeeld bij Shutdown Events of saneringswerken. Bij eventuele calamiteiten worden werknemers middels een luid en duidelijk audio/visueel alarm gewaarschuwd.

Voordelen van de Radius BZ1:
• Detecteert tot op zeven gassen;
• Een batterijduur van meer dan 168 uur (zeven dagen). Langer dan welke area monitor dan ook!
• De intrinsiek veilige externe oplader kan de batterijduur tot op één maand verlengen;
• Ultra-duidelijke blauwe en rode alarmen;
• Geluidsalarm van 108 dB bij 1 meter, welke ook in omgevingen met veel achtergrondgeluid te horen is;
• Zeer groot en duidelijk display;
• Intuïtieve tekst gebaseerde navigatie en configuratie;
• Aanpasbare alarm actie berichten zoals “EVACUEER” of “VENTILEER”;
• Het vooraf ingestelde LENS™ draadloos netwerk heeft geen setup of extra infrastructuur nodig;
• Het toestel is geschikt voor iedere weersomstandigheid en meet in 360 graden;
• DualSense® Technology verhoogd de veiligheid van de mensen door twee sensoren te gebruiken om hetzelfde gas te meten;
• Geschikt voor iNet® en het DSX™ Docking Station.

Met het optionele LENS Wireless is het zeer gemakkelijk om de toestellen onderling (of met de Ventis Pro) te verbinden. Zet het toestel aan en ze zijn meteen verbonden! U krijgt automatisch de waardes real-time van alle verbonden instrumenten in het netwerk, zodat u sneller kunt reageren in noodsituaties. Dit is slechts een klein deel van wat LENS Wireless te bieden heeft, in de nabije toekomst zullen er vele uniek producten komen.

Alle kritische componenten zoals sensoren, software, pomp en draadloze onderdelen zijn geplaatst in de gepatenteerde SafeCore™ Module. De Intelligente sensoren zijn naar beneden geplaatst zodat de weersomstandigheden de meetwaardes niet kunnen beïnvloeden en u minder valse alarmen krijgt. De module kan uiterst gemakkelijk verwijderd worden voor service en onderhoud.

De basis van de Radius BZ1 is gemaakt van duurzaam, weer-resistent plastic. Het toestel heeft tevens een zeer duidelijk ingebouwd audio/visueel alarm en de grote batterij zorgt voor een lange gebruiksduur. De handig geplaatste hendel en het uitgebalanceerde gewicht maakt de Radius BZ1 zeer gemakkelijk verplaatsbaar

Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om uw area monitors werkend te houden in het veld! De Radius BZ1 is per direct beschikbaar. U kunt contact opnemen met Hatech via info@hatechgas.com, +31 (0)162510004 of met uw Hatech vertegenwoordiger voor een vrijblijvende demonstratie.

Klik voor meer informatie op deze link: Radius BZ1 

Oldham iTrans niet langer leverbaar

Olham iTrans niet langer leverbaar

De Oldham iTrans is per direct niet meer leverbaar. Tyco Gas & Flame Detection vervangt de iTrans voor de verbeterde iTrans2 en zal de iTrans gasdetector niet langer produceren en verkopen.

De iTrans2 werd in Juni 2013 gelanceerd en vertegenwoordigd een significante verbetering ten opzichte van het originele ontwerp door het optionele Hart communicatie protocol en Infra-Rood sensoren toe te voegen met behoud van alle andere eigenschappen

De iTrans 2 en de voorgaande iTrans hebben dezelfde vervangingssensoren (sensoren geproduceerd na Maart 2013, met uitzondering van Infra-Rood sensoren, welke alleen voor de iTrans 2 beschikbaar zijn). Daarbij zijn de configuratie menu’s hetzelfde voor de twee toestellen, waardoor onder gemakkelijker wordt voor degene die al gewend zijn met iTrans te werken.

De iTrans2 heeft CSA, ATEX, IECEx, INMETRO, NEPSI, en CCCF goedkeuringen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw Hatech vertegenwoordiger of ons e-mailen op info@hatechgas.com

NIEUW! Lachgas (N2O) Detector

Hatech lanceert een nieuwe vastopgestelde detector voor het meten van N2O (Lachgas)

 

Lachgas (N2O) ook wel bekend als Distikstof(mono)oxide, voorheen stikstofoxidule is een anesthetisch gas, dat wordt gebruikt bij verdovingen, maar ook vele andere toepassingen kent. Lachgas is tevens een broeikasgas en komt soms vrij bij het gebruik van onder andere luchtwassers en (kunst)mest.

Lachgas heeft een verdovend effect en werd jarenlang gebruikt om patiënten onder narcose te brengen of om patiënten te verdoven tijdens bevallingen of behandelingen door een tandarts. Echter, omdat het gebruik van N2O niet zonder meer zonder gevaren is, met name voor de specialisten die ermee moeten werken, wordt N2O al tijden zelden meer gebruikt door ziekenhuizen en tandartspraktijken. Echter, de laatste tijd is N2O bezig aan een comeback, met name in geboortecentra. Vanwege nieuwe mogelijkheden om N2O te kunnen meten (bijvoorbeeld met de Geotech G200) kan er veiliger met N2O gewerkt worden en is N2O in de meeste geboortecentra in Nederland weer toegelaten.

Hoewel N2O dus steeds vaker weer wordt toegepast, is het niet zonder gevaren als medewerkers er continu aan blootgesteld worden. Schadelijke effecten kunnen zijn:

 • Hoesten
 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Misselijkheid en braken
 • Zwaktegevoel
 • Sufheid en bewusteloosheid
 • Mogelijke schade aan de ongeboren vrucht

Omdat men bekend is met de gevaren en omdat er ook steeds meer vraag komt voor het meten van N2O in processen (zoals bij de productie van nylon en kunstmest en het het gebruik van luchtwassers) kreeg Hatech steeds vaker de vraag of er ook een mogelijkheid bestaat om Lachgas, buiten de draagbare G200, ook vastopgesteld te meten. Om aan deze vraag te kunnen voldoen heeft Hatech hier speciaal de nieuwe WD27.500N2O detector voor ontwikkeld.

De nieuwe detector heeft als partnummer WD27.500N2O met een meetbereik van 0-500ppm. Andere meetbereiken zijn op verzoek mogelijk. De detector heeft standaard een 4-20mA output signaal met ingebouwde relais, waarmee bijvoorbeeld een lokaal audio/visueel alarm kan worden ingesteld. Ook zit er standaard een logfunctie op het toestel. De detector heeft een RVS behuizing en heeft dankzij de Infra-Rood technologie een zeer lange levensduur. De detector heeft verder nauwelijks last van de invloeden van CO2 (Kooldioxide).

Toepassingsgebieden zijn onder andere:

 • Opslagruimtes met N2O gasflessen
 • Ziekenhuizen
 • Geboortecentra
 • Productie van Nylon
 • Tandartspraktijken
 • Gebruik van Luchtwassers
 • Productie en/of het afvullen van Lachgas cilinders
 • Productie van kunstmest

WD27.500N2O is per direct leverbaar. Mocht u interesse hebben in een product demonstratie, neemt u dan gerust contact op met Hatech. Meer (technische) informatie kunt u ook vinden in de datasheet

NIEUW! Kitagawa Diesel

Kitagawa lanceert een nieuw gasdetectiebuisje voor Dieseldampen

004

Hatech presenteert met trots het nieuwe Kitagawa gasdetectiebuisje voor dieseldampen. Dieselmotoren worden gebruikt in de scheepvaart, treinen, wegtransport (vrachtwagens) en voor personenauto’s. Ook graafmachines, shovels en tractoren zijn uitgerust met dieselmotoren en verbruiken dus diesel.

Net als bij benzine zijn er ook verschillende vormen van diesel, afhankelijk van onder andere cetaangetal, viscositeit en herkomst. Gangbare diesel (onder andere voor het weg- en landbouwverkeer) is dieselolie met een cetaangetal van rond de 50.

In de scheepvaart wordt diesel met lager cetaangetal gebruikt. Omdat scheepsdiesels over het algemeen bij lagere toerentallen en hogere compressies werken, is de ontbrandingsvertraging, die bij een lager cetaangetal hoort, geen bezwaar. De kwaliteit van diesel wordt in de scheepvaart aangegeven met HFO (Heavy Fuel Oil) of MDO (Marine Diesel Oil).

Hoewel diesel dus veelvuldig gebruikt is en er veel bekend is over de schadelijke effecten van dieseluitlaatgassen weten veel mensen niet dat ook de damp van diesel zelf schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Schadelijke effecten kunnen zijn:

 • Eczeem
 • Functiestoornissen van de lever en nieren
 • Mogelijk kankerverwekkend

Het nieuwe buisje heeft als partnummer 251U met een meetbereik van 0,5-30 ppm. Bij 2 pompslagen (meetbereik 1-30 ppm) geldt een sampletijd van slechts 3 minuten. Daarnaast kan 251U ook gebruikt worden voor het meten van Jet fuel en Kerosine. Het buisje is niet kruisgevoelig voor Methaan, Aceton, Alcoholen, Benzeen, Tolueen, Styreen, Xyleen, Ammoniak, Zoutzuur, Zwavelwaterstof, Zwaveldioxide of Kooldioxide.

Meer (technische) informatie kunt u vinden in de datasheet

251U is per direct leverbaar. Mocht u interesse hebben in een product demonstratie, neemt u dan gerust contact op met Hatech.

 

Kitagawa (Japan) ontwikkeld en produceert al meer dan 70 jaar gasdetectiebuisjes. Marktleider op dit gebied, zijn de buisjes van Kitagawa de meest verkochte, betrouwbare, nauwkeurige en snelste buisjes ter wereld. Toepassingsgebieden zijn (petro)chemie, giftige gassen in zeecontainers, laboratoria, waterzuiveringen, etc. Hatech is al meer dan 20 jaar Exclusief Kitagawa distributeur en de grootste van Europa.

 

 

NIEUW! Kitagawa Dimethylsulfide (DMS)

Kitagawa lanceert een nieuw gasdetectiebuisje voor Dimethylsulfide (DMS)

004

Hatech presenteert met trots het nieuwe Kitagawa gasdetectiebuisje voor Dimethylsulfide (DMS).  Dimethylsulfide is een organische zwavelverbinding met de molecuulformule (CH3)2S. Het is de eenvoudigste vertegenwoordiger van de stofklasse thio-ethers. Dimethylsulfide is een kleurloze tot lichtgele vloeistof met een typerende geur (walgingwekkend). DMS is zeer giftig en heeft een Nederlandse grenswaarde van slechts 12 ppm.

In de industrie wordt dimethylsulfide ingezet in de petrochemie om de vorming van cokes en koolstofmonoxide te controleren. Eveneens wordt het gebruikt in de staalindustrie, waar het dient om stofdeeltjes af te vangen. Het is een grondstof voor de productie van dimethylsulfoxide, een belangrijk oplosmiddel, dat door oxidatie van dimethylsulfide verkregen wordt.

Schadelijke effecten kunnen zijn:

 • Irriterend op de ogen, huid en luchtwegen
 • Schade aan zenuwstelsel met als gevolg bewustzijnsverlaging
 • Blijvende schade aan lever en schildklier
 • Eczeem
 • Overlijden

Het nieuwe buisje heeft als partnummer 250S met een meetbereik van 0,21-100 ppm. Bij 1 pompslag (meetbereik 1-40 ppm) geldt een sampletijd van slechts 3 minuten, veel sneller dan vergelijkbare merken. Daarnaast heeft 250S ook geen voorzetbuis nodig. Ook de verkleuring is zeer duidelijk met een verkleuring van paars naar licht geel. Onder de condities van een absolute vochtigheid van meer dan 3mg/l zal zwavelwaterstof de uitlezing niet beïnvloedden. Ook propaan is niet kruisgevoelig zolang de propaan concentratie onder de 8000 ppm blijft.

Meer (technische) informatie kunt u vinden in de datasheet

250SU is per direct leverbaar. Mocht u interesse hebben in een product demonstratie, neemt u dan gerust contact op met Hatech.

Kitagawa (Japan) ontwikkeld en produceert al meer dan 70 jaar gasdetectiebuisjes. Marktleider op dit gebied, zijn de buisjes van Kitagawa de meest verkochte, betrouwbare, nauwkeurige en snelste buisjes ter wereld. Toepassingsgebieden zijn (petro)chemie, giftige gassen in zeecontainers, laboratoria, waterzuiveringen, etc. Hatech is al meer dan 20 jaar Exclusief Kitagawa distributeur en de grootste van Europa.

Crowcon Geotech Industrial Scientific Ion Science Kitagawa Kundo Xt
Hatech

Phone +31 (0)162 510 004 | Fax +31 (0)162 519 398 | Info info@hatechgas.com | Sales sales@hatechgas.com | Service service@hatechgas.com
Hatech Gasdetectietechniek BV | Brasem 51 | 4941 SE | Raamsdonksveer | The Netherlands